Сільгосппідприємствами Вінниччини за перше півріччя укладено 24 аграрні розписки на суму 48,2 млн. грн. (+фото)

Сільгосппідприємствами Вінниччини за перше півріччя укладено 24 аграрні розписки на суму 48,2 млн. грн. (+фото)

17.09.16 10:27 0 531
В облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на якому присутні обговорили результати впровадження в області пілотного проекту «Аграрні розписки» та перспективи його подальшого поширення.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика на Вінниччині впровадження пілотного проекту «Аграрні розписки» розпочалося восени 2015 року.

«Для широкого залучення до впровадження аграрних розписок у Вінницькій області Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Проектом «Аграрні розписки в Україні» Міжнародної фінансової корпорації протягом 2015-2016 рр. було проведено 19 навчально-методичних семінарів із керівниками сільськогосподарських підприємств та 1 – з банківськими установами та постачальниками матеріально-технічних ресурсів. Крім того, проводились навчання нотаріусів по оформленню аграрних розписок» - повідомив присутніх Микола Неїлик.

Як результат проведеної роботи в Реєстрі аграрних розписок зафіксовано, що за перше півріччя 2016 року 10 сільгосппідприємствами області було укладено 24 аграрні розписки на суму 48,2 млн. грн. та одну товарну аграрну розписку на 500 тонн пшениці. Розмір зобов'язань за одною фінансовою аграрною розпискою склав від 500 тис. грн. до 4,8 млн. грн.

Фінансові аграрні розписки укладались з «Агропросперіс Банк» (6 підприємств) та ТОВ «Агроскоп» (6 підприємств). Одна товарна розписка була укладена з фірмою «Сингента».

Терміни погашення аграрних розписок – з 31 серпня по 01 грудня 2016 року. Товарна розписка на 500 тонн пшениці, термін погашення якої 31.08.2016р. в Реєстрі аграрних розписок вже не активна, тобто вона погашена.

Загалом «Аграрні розписки», це новий інструмент, який передбачає спрощення доступу малим та середнім сільгоспвиробникам до фінансових та матеріально-технічних ресурсів. Але, як зазначали під час обговорення функція «Аграрних розписок» не обмежується винятково поповненням обігових коштів сільгоспвиробників. Адже поряд з цим формується кадастр, вдосконалюється система бухгалтерського та податкового обліків. Що дуже важливо – створюється база сільгоспвиробників, які ефективно працюють і сумлінно виконують свої зобов'язання за аграрними розписками. І всі ці дані фіксуються в Аграрних Реєстрах.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація департаменту ...

КОМЕНТАРІ