До 150 річчя дня народження М.Грушевського презентували бібліографічний покажчик «М.Грушевський і Вінниччина» (+фото)

До 150 річчя дня народження М.Грушевського презентували бібліографічний покажчик «М.Грушевський і Вінниччина» (+фото)

17.09.16 20:55 0 651
В обласній бібліотеці ім..Тімірязєва, вчора, 15 вересня, відбулась презентація бібліографічного покажчика «М. Грушевський і Вінниччина» у рамках засідання клубу «Дослідник краю».

Михайло Сергійович Грушевський – видатний український державний та політичний діяч, один із лідерів українського національного руху, вчений світового рівня, організатор української науки, письменник, літературознавець.

Окремими моментами свого життя і діяльності М. С. Грушевський пов'язаний з Вінниччиною, зокрема з селом Сестринівка (нині Козятинського району). У своїх історичних працях він неодноразово згадував населені пункти нашого краю, підтримував зв'язки з однодумцями-подолянами.

У фонді Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва зберігається ряд прижиттєвих видань праць великого вченого, які тривалий час знаходилися у закритому для читачів «спецфонді» і лише не так давно стали надбанням науковців та широкого загалу. За часів незалежної України тема вивчення життя і творчості М. С. Грушевського стала однією з провідних у дослідженнях вінницьких науковців, які роблять свій вагомий внесок у загальноукраїнську грушевськіану.

Видання є першою спробою систематизувати матеріали про різноаспектні зв'язки М. С. Грушевського з нашим краєм. У ньому представлено окремі книги, публікації в наукових збірниках, альманахах, всеукраїнських та регіональних ЗМІ, виявлені у фонді Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, бібліографічних джерелах та мережі Інтернет.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у бібліотеці — ...

КОМЕНТАРІ