Що таке георадар і де він застосовується?

Що таке георадар і де він застосовується?

18.09.16 15:24 0 2294

Георадар - це радар, який призначений для інтроскопії. Іншими словами, георадар є пристроєм, який може бути застосовано для того, щоб виявляти предмети під землею. Є також радари, які використовуються для виявлення речей в океані, для аналізу стінок і т. д. Для георадарів типова велика кількість варіантів, навіть один виробник на ринку випускає кілька відмінних одну від одної моделей.

Насправді, георадар працює за ідентичною технологією з іншими типами радарів. У обладнання є блок з антеною, яка відправляє імпульси звуку, також є антена, яка сприймає цей звук, коли він відбивається від об'єктів під землею. Імпульси, які повертаються, оброблюються пристроєм для побудови зображення того, що знаходиться під землею.

На корисність геородара впливає ряд причин. Тип землі розглядається першим фактором, оскільки геологічні особливості можуть ускладнити отримання чіткого малюнка. Сила і частота сигналу, рівним рахунком як і їх провідність в землі також мають своє значення в корисності радара для виявлення предметів. Деякі типи землі проводять звук краще, ніж інші, що дає можливість зробити більш чітке зображення.

Що таке георадар і де він застосовується?

Георадар дуже корисний в археології, де його вживають для пошуку археологічних пам'яток без брутального впливу. Це також зберігає багато часу, тому що дозволяє людям отримати чіткий план розкопок, а не копати навмання. Георадари також можна використовувати для збору інформації про культурно-чутливі ділянки, або місцевості, які можуть бути пошкоджені в результаті розкопок.

Розробка георадарів використовується в криміналістиці, для пошуку похованих доказів або підозрілих поховань. Наукові лабораторії також використовують георадари для встановлення фактів про склад землі і дослідження певних місцевостей.

Своє практичне застосування георадари знаходять і в інших областях. Так, вони можуть бути застосовані для визначення витоків в резервуарах, виявлення труб й інших робіт. Звичайні георадари використовують ентузіасти, які хочуть знайти зариті метали та інші матеріали (шукачі скарбів, наприклад).




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Історія Lineage 2
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ