У Тернополі експонують «Українську Другу світову»

У Тернополі експонують «Українську Другу світову»

19.09.16 09:14 0 793
Фотодокументальну виставку «Українська Друга світова» презентує в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї Український інститут національної пам'яті за участі Центру досліджень визвольного руху та сприяння Тернопільської обласної державної адміністрації.

За відносно короткий термін роботи виставки її вже встигли відвідати близько 200 тернополян. Переважно молодь — школярі та студенти.

«Українська Друга світова» розповідає про українців та Україну, в тому числі незаслужено забутих героїв, які боролися з нацизмом на всіх фронтах – у Європі, Північній Африці, на Тихому океані. Виставка демонструє події від 1 вересня 1939 року до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією», — розповідає голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Унікальні світлини експозиції насамперед відображають роль українців у світовій війні, внесок нашого народу в перемогу над нацизмом. Також тут представлені вражаючі фото українських остарбайтерів та в'язнів концтаборів, трагедії Бабиного Яру та голокосту. Серед іншого є відомості про українців, які переховували єврейське населення від нацистів.

Коли Україна опинилася у центрі світового протистояння, на тлі бойових дій між учасниками двох коаліцій почав зароджуватися й розвиватися національно-визвольних рух. На виставці також експонуються матеріали про становлення українського національно-визвольного руху 1940-1942 років.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ