В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації

20.09.16 09:24 0 732
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв'язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Юлія Вусенко, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, заступники Андрій Киця, Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, директор департаменту соціальної політики міської ради Тетяна Книш, а також начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк.

На початку наради Володимир Гунчик повідомив, що з ініціативи міського голови Миколи Романюка спільно з Луцькою міською радою буде сформовано загальнообласний фотостенд загиблих героїв АТО. У свою чергу, міський голова Микола Романюк звернувся до колег із районів та міст Волині із проханням надати інформацію по кожному загиблому учаснику АТО до 26 вересня 2016 року, аби вчасно виготовити якісні фото, доповнені автобіографічними даними. Відкрити оновлений фотостенд планують до Дня захисника України 14 жовтня.

Далі учасники наради заслухали інформацію про початок навчального процесу у закладах професійно — технічної освіти та вищих навчальних закладах Волинської області. Так, у закладах професійно — технічної освіти залишається непроста ситуація з фінансуванням та покращенням навчально — матеріальної бази. Незважаючи на це, у навчальних приміщеннях було проведено капітальний ремонт. 314 тис. грн спрямовано на впровадження енергозберігаючих засобів. Повністю виконали державне замовлення Луцький центр професійно — технічної освіти, Волинський коледж НУХТ, Вище професійне училище будівництва та архітектури, технічний коледж ЛНТУ, Луцький базовий медичний коледж та Ківерцівський медичний коледж. Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет також забезпечили максимальний набір студентів. Окрему увагу приділили новоствореній військовій кафедрі ЛНТУ, основне завдання якої — підготовка кваліфікованих офіцерів запасу. Відбір кандидатів проводиться у три етапи. За підсумками першого етапу уже зараховано 47 осіб. Триватиме відбір до 1 жовтня.

Також прозвучала інформація про призначення житлових субсидій населенню області у зв'язку з наближенням опалювального сезону. Станом на 15 вересня на Волині за призначенням субсидій звернулося 155, 7 тис сімей. До початку опалювального сезону передбачається надання житлових субсидій близько 210 тис. домогосподарств. Це зумовлено не лише зростанням цін на теплову енергію, а й змінами у порядку надання субсидій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ