Волинянина судитимуть за перешкоджання працівнику СБУ у виконанні службових обов’язків

Волинянина судитимуть за перешкоджання працівнику СБУ у виконанні службових обов’язків

21.09.16 12:17 0 533
Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 28-річного жителя села Судче Любешівського району, який 11 травня цього року перешкоджав у виконанні службових обов’язків працівнику Служби безпеки України.

Аби завадити слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області в проведенні фіксації та документування слідів злочину і протиправних дій осіб, які незаконно видобували бурштин, зловмисник вимагав не складати протокол огляду місця події й не вилучати знаряддя злочину, а повернути їх "старателям".

Не досягнувши бажаного результату, за підтримки ще кількох агресивно налаштованих осіб чоловік завів двигун саморобного трактора та разом із 40-річним мешканцем Любешова почав їхати на правоохоронців, змушуючи їх припинити виконання слідчих дій.

Наразі молодика обвинувачують у вчиненні впливу на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків та добитися прийняття незаконного рішення (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 343 Кримінального кодексу України). Міру покарання йому обере суд.

Зауважимо, що вироком Любешівського районного суду Волинської області від 14 липня 2016 року його старший співучасник уже засуджений за вчинення цього кримінального правопорушення до штрафу в розмірі 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190 грн.)

Довідково: згідно із санкцією ч.1 ст. 343 Кримінального кодексу України, вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до трьох місяців.

Прес-служба прокуратури Волинської області

Type the title here

Type the text here
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині успішно ...

КОМЕНТАРІ