На Тернопільщині впроваджують енергоефективні заходи

На Тернопільщині впроваджують енергоефективні заходи

21.09.16 08:50 0 591
За рахунок впровадження енергоефективних заходів від початку року вдалося знкономити понад 4,5 млн куб. метрів природного газу та 2,2 млн кВт. год. електричної енергії. Про це повідомив начальник відділу енергозбереження Тернопільської ОДА Михайло Гиренко.

Зокрема, котельні 11 бюджетних установ та організацій переведено на використання альтернативних видів палива (відходи деревини), щоб скоротити споживання природного газу. На сьогоднішній день котельні готові до початку роботи. Загальна вартість впроваджених проектів становить 1,8 млн гривень.

Всього на даний час в бюджетній сфері області у стані реалізації — 158 енергоефективних та енергозберігаючих проектів. Їхня реалізація дозволить замістити в опалювальний сезон 7,4 млн куб. метрів природного газу.

У перелік інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році в Тернопільській області включено 21 енергоефективний проект. 16 проектів з проведення санації будівель і споруд та ще 5 стосовно переводу котелень на альтернативні види палива.

В рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» реалізується 31 енергоефективний проект на загальну суму 13,58 млн гривень (4 проекти з переведення котелень на альтернативні види палива та 27 проектів проведення часткової санації будівель бюджетної сфери). Станом на 1 вересня поточного року завершено реалізацію 25 проектів. Крім того, об'єднаними територіальними громадами надано 78 енергоефективних проектів для реалізації за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури громад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для отримання статусу ...

КОМЕНТАРІ