До Луцька завітали депутати міських рад з Південно-Східної України

До Луцька завітали депутати міських рад з Південно-Східної України

21.09.16 08:32 0 565
Три дні у Луцьку перебуватимуть депутати міських рад з Південно-Східної України. Візит відбувається у рамках програми Міжнародного республіканського інституту для депутатів місцевих рад, яка фінансується Урядом Канади.

З гостями зі східних та південних регіонів України зустрілися міський голова Микола Романюк та секретар міської ради Юлія Вусенко. Міський голова привітав усіх в Луцьку та побажав гарного перебування. За його словами, наше місто з багатою історією та традиціями.

Микола Романюк зауважив, що у міській раді представлено сім фракцій політичних партій. Налагоджено хороший діалог та вдається співпрацювати на благо громади.

Потому заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук коротко розповів про основні здобутки Луцька. Він зазначив, що наше місто активно співпрацює з іншими містами як України, так і з-за кордоном. Луцьк має 18 міст-партнерів в 11 країнах світу. Місто бере активну участь у різноманітних проектах.

Так, завдяки програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 роки” реалізовано сім проектів та залучено майже два мільйони євро грантових коштів. Зокрема, було реконструйовано Луцький зоопарк, де збудовано містечка для ведмедів та левів, проведено благоустрій території. Також створено Центр надання адміністративних послуг.

Сергій Омельчук наголосив, що разом з польськими партнерами напрацьовано нові проекти, які подано для участі у новій програмі транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 роки”.

Активно Луцьк працює з міжнародними фінансовими організаціями. Так, нині реалізується проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста. На його реалізацію залучено кредит у 10 млн євро від ЄБРР та чотири мільйони євро грантових коштів від фонду Е5Р. Планується ліквідувати підвальні котельні, модернізувати обладнання, впровадити автоматизовану систему управління, замінити близько одного кілометра мереж, встановити у понад 200 багатоквартирних будинках ІТП та котел на альтернативному паливі у котельні на вул. Боженка тощо.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що завдяки цьому вдасться економити газ та електроенергію та покращить якість надання послуг лучанам.

Розповів Сергій Омельчук й про співпрацю з НЕФКО. За його словами, впроваджується проект модернізації системи водопостачання та водовідведення. На це залучено майже 500 тисяч євро.

Впроваджено проекти по модернізації восьми бюджетних установ.

За словами Сергія Омельчука, нині ведеться робота над залученням 5 млн євро кредитних та 2 млн євро грантових коштів на термомодернізацію 46 бюджетних установ.

Він наголосив, що напрацювання йдуть за новими кредитними коштами та грантами.

Після презентації міський голова Микола Романюк відповів на запитання депутатів міських рад з Південно-Східної України.

У рамках перебування у Луцьку заплановані зустрічі з керівниками фракцій у Луцькій міській раді, ознайомлення з роботою Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку, КП “Центр туристичної інформації та послуг”. Гості відвідають ряд лекцій щодо ефективного планування та проведення сесій, особливостей створення ОСББ в Україні, бюджету та його формування, правового забезпечення місцевого самоврядування і юридичного супроводу діяльності місцевих рад.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ