Обговорили стан виплати заробітної плати на підприємствах Луцька та фактичний рівень заробітної плати найманих працівників

Обговорили стан виплати заробітної плати на підприємствах Луцька та фактичний рівень заробітної плати найманих працівників

21.09.16 15:54 0 645
Відбулося спільне засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів, ліквідації заборгованості по заробітній платі та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб'єктів господарювання, які діють на території міста. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев, представники відділу праці департаменту економічної політики міської ради, а також керівники підприємств міста.

Розпочинаючи засідання, Тарас Яковлев поінформував учасників про те, що станом на 1 вересня 2016 року сума заборгованості із виплати заробітної плати по місту становила 4513, 1 тис. грн, з яких 3596,7 тис. грн заборгували економічно активні підприємства, 59, 9 тис — економічно неактивна філія ПАТ “УСК “ГАРАНТ — АВТО” та 856,5 тис грн — підприємство — банкрут ЗАТ “Західпромбуд”.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що питання забезпечення належного рівня оплати праці зараз перебуває на особливому контролі. У Програмі економічного і соціального розвитку міста передбачено забезпечити зростання рівня середньомісячної заробітної плати найманих працівників економічно активного сектору та зменшити кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати. За даними моніторингу, який здійснює департамент економічної політики міської ради, середня заробітна плата по місту складає 3816 грн. Однак, на деяких підприємствах, яких у Луцьку виявили понад 20, середня заробітна плата не перевищувала законодавчо встановленого рівня мінімальної заробітної плати.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Районних фахівців ...
Наступна новина: До Всесвітнього дня людей ...

КОМЕНТАРІ