У громадському транспорті Чернігова з'являться електронні квитки. Їх адмініструванням збирається займатися корейська фірма

У громадському транспорті Чернігова з'являться електронні квитки. Їх адмініструванням збирається займатися корейська фірма

21.09.16 17:58 0 714
Вчора, 19 вересня, в Чернігівській міській раді на засіданні погоджувальної ради корейська корпорація MST Global Inc (Республіка Корея, м. Сувон) презентувала проект «Електронний квиток». Ця компанія, яку представляли головний виконавчий директор Сан Вон Джанг, директор глобальних операцій Нгхия Лам та менеджер відділу маркетингу Хезін Квак, є відомим брендом у сфері адміністрування транспортних перевезень. Саме ця компанія обладнала системою збору та адміністрування плати за проїзд громадський транспорт таких міст, як Сеул (Корея) та Алмати (Казахстан).

За словами представниці корейської компанії, цей проект передбачає безготівковий розрахунок у громадському транспорті (тролейбусах). Розрахунок за проїзд буде проводитись електронною або навіть банківською карткою (в один дотик). Оплатити проїзд готівкою буде можливо, але не в руки водієві, а опустивши суму без здачі у спеціальний прозорий бокс. Це забезпечить зручність та комфортність у користуванні громадським транспортом. На вартість проїзду такі зміни ніяк не вплинуть.

Крім того, у салоні тролейбусу будуть встановлені камери відеоспостереження, що дозволить запобігти скоєнню злочинів, пошкодженню обладнання та ухиленню від оплати проїзду.

Окрім автоматизованої оплати, встановлене у транспорті за цим проектом обладнання дозволятиме постійно відслідковувати всю інформацію з транспортної системи: відправлення, прибуття на зупинку, присутність водія на робочому місці тощо.

Компанія MST Global Inc планує інвестувати у таке дообладнання транспортної системи Чернігова близько 7 мільйонів доларів США. За умовами угоди, яка зараз вже підготовлена до підписання, корейська компанія за все обладнання та весь комплекс своїх робіт протягом 15 років отримуватиме 6,5% від суми всієї оплати за проїзд. Через 15 років перерахунок цих коштів припиняється, а обладнання залишається Чернігову.

За словами представників корейської фірми, для обслуговування свого обладнання вони планують відкрити в Чернігові своє представництво. Також у майбутньому можлива їх участь як інвесторів і в інших транспортних проектах - наприклад, інвестування в закупівлю нових тролейбусів.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко відзначив, що такі умови є для нашого міста вигідними. Хоча б тому, що на оплату праці кондукторів тролейбусне управління витрачає 20% усієї виручки. Окрім того, це сучасні технології, які в тій чи іншій версії працюють в усіх розвинених країнах світу.

Але також він відзначив і те, що переговори стосовно системи електроного квитка з корейською фірмою тривають вже дуже довго. За півроку текст базової угоди переписувався 28 разів, але іншого руху вперед не відбувалося. Тому Чернігів готовий до співпраці, але зацікавлений в тому, щоб час більше не втрачався, а реалізація проекту вже розпочалась.

Владислав Атрошенко:

- Сподіваюся, що впровадження цього проекту в нашому місті розпочнеться якомога швидше. Якщо нам вдасться впровадити цей проект, то це крок вперед у технологіях. Є й інші пропозиції, але ця більш передова. Цей проект може слугувати стартом якихось інших проектів корейської сторони», - підкреслив міський голова.

*/blockquote

Довідково. Корейська корпорація MST Global Inc, заснована розробником першої в світі автоматичної системи оплати та контролю за проїздом в громадському транспорті «Єдиний киток» в м. Сеул, пропонує співпрацю з впровадження цієї вдосконаленої системи (АСОКП, «AFCS») у містах на території України за власні інвестиційні кошти.

Корпорація шукає можливості реалізувати інвестиційний проект, який полягає в закупівлі автобусів для міських перевезень та встановлення автоматизованої системи оплати та контролю за проїздом. Реалізація інвестиційного проекту можлива в формі державно-приватного партнерства або інших, чинних в Україні правових моделей. При цьому, витрат бюджетних коштів для старту проекту – не передбачається.

Питання запровадження в Україні єдиного електронного квитка (е-квитка) для громадського транспорту звучить давно. На даний час ця система очікує реалізації у Львові, Рівному, Тернополі та Києві.

У Європі діє єдиний квиток, а усі види транспорту (метро, автобус, тролейбус, міська електричка, трамвай) інтегровані між собою.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку відбудеться ...

КОМЕНТАРІ