Житомирщина: за добу в області зареєстровано 28 випадків загоряння сухої трави

Житомирщина: за добу в області зареєстровано 28 випадків загоряння сухої трави

21.09.16 14:46 0 633
Незважаючи на застереження, громадяни продовжують провокувати пожежі в екосистемах. Минулої доби на території області зареєстровано 28 випадків загоряння сухої трави на площі 47,52 га. Горіла трава у містах Житомирі, Коростені, смт Лугини, Ємільчине, в Андрушівському, Брусилівському, Ємільчинському, Житомирському, Малинському, Коростенському, Коростишівському, Олевському, Овруцькому, Попільнянському, Пулинському, Хорошівському та Черняхівському районах.

Виникло також загоряння торфу в селах Білокоровичі та Пастухівка Олевського району. Окрім цього, горіло сміття на відкритій території у містах Житомирі, Бердичеві, в смт Хорошів та у селі Омильне Романівського району.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах. Крім того, після завершення зернозбиральної кампанії аграрії випалюють пожнивні залишки, що категорично заборонено, адже такі дії можуть стати причиною масштабних пожеж.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: осіння зарядка ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ