Мiнicтр освiти i науки: Житомирщина посідає 2 місце з енергомодернізації шкіл

Мiнicтр освiти i науки: Житомирщина посідає 2 місце з енергомодернізації шкіл

21.09.16 16:56 0 560
У Житомирській облдержадміністрації 20 вересня, розпочалася колегія за участі Міністра освіти та науки України Лілії Гриневич.

На колегії також присутні т.в.о. голови адміністрації Ігор Гундич, голова обласної ради Анжеліка Лабунська, заступник голови облдержадмiнicтрацi? Ярослав Лагута, директор департаменту економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Наталія Хоцянівська, члени колегi?, керiвники районiв.

Лілія Гриневич виступила на колегії стосовно впровадження енергоефективності навчальних закладів.

— «На сьогоднішній день Житомирщина посідає 2 місце з енергомодернізації шкіл. Яскравий приклад – Черняхівська школа, яка була модернізована за кошти Державного фонду регіонального розвитку на понад 14 млн грн», – зазначила Лілія Гриневич.

Всього в областi енергомодернiзовано 28 шкіл.

Лілія Гриневич наголосила і на оформленні субсидій: «Ми, як уряд, маємо донести до людей інформацію стосовно оформлень субсидій. Кожна сім'я може порахувати відсоток, який вони будуть сплачувати, він не має перевищувати 15%. Один раз оформили субсидію, а далі вона буде автоматично продовжена».

Також було обговорено питання фінансування галузі освіти.

— «Якщо Житомирській області не буде вистачати коштів для заробітних плат – має бути виділена додаткова субвенція. Стосовно профтехосвіти – фінансування цих закладів буде покладено на обласний рівень та на рівень міст обласних центрів. Житомирській області були виділені ресурси з державного бюджету, а саме на автобуси - 30 млн грн, на підручники для 4 та 7 класiв – понад 2,4 млн грн, на обладнання для опорних шкіл – 3,6 млн грн», – наголосила Лiлiя Гриневич, акцентуючи, що цi кошти в областi ще не повнicтю використанi.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держенергоефективності ...
Наступна новина: На Вінничині валерій ...

КОМЕНТАРІ