Для отримання статусу добровольців АТО просять звертатися в комісію при Тернопільській ОДА

Для отримання статусу добровольців АТО просять звертатися в комісію при Тернопільській ОДА

21.09.16 09:10 0 540
«Не зважаючи на те, має боєць АТО статус учасника бойових дій чи ні, ми завжди реагуємо на всі їхні звернення — це принципова позиція голови обласної державної адміністрації», — наголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик під час прес-конференції щодо надання добровольцям АТО статусу учасника бойових дій.

Бійці АТО отримують належну допомогу у вирішенні особистих питань, оздоровлення чи санаторного лікування. Та разом з тим, всіх добровольців, які брали участь в АТО, для отримання відповідного статусу просять безпосередньо звертатися в експертну комісію, що діє при Тернопільській ОДА. Сюди входять представники всіх громадських організацій, що мають відношення до добровольчих батальйонів в Тернопільській області.

Вже відбулося перше засідання комісії щодо надання статусу учасника бойових дій усім добровольцям в Тернопільській області

«Орієнтовно через тиждень ми почнемо збирати документи від усіх добровольців, які хочуть отримати статус учасника бойових дій. Основними і базовими є подання від керівників штабів, тобто від самих військових структур, у яких військовослужбовець стояв на обліку. А також подання від громадських організацій, через які вони йшли у добровольці», — наголошує Юрій Юрик.

Щоб у відносно короткий період часу отримати вичерпну інформацію про кількість добровольців на території Тернопільської області, до цього абсолютно відкритого процесу просять долучатися всіх представникі громадських організацій, а також засобів масової інформації.

На даний момент в області налічується близько 3200 демобілізованих. Планується, що до кінця поточного року їхня кількість орієнтовно зросте до 5000.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ