Діти дошкільного навчального закладу м. Ужгорода вивчали ПДР.

Діти дошкільного навчального закладу м. Ужгорода вивчали ПДР.

21.09.16 11:36 0 675
Старший інспектор поліції завітала до дошкільного навчального закладу «Ластовічка» м. Ужгорода з програмою вивчення Правил дорожнього руху.

За допомогою тематичних плакатів, мультиків та відповідних віршів про Правила дорожнього руху маленькі дошкільнята з легкістю пригадали матеріал, який уже знали. Зі слів завідувача ДНЗ Жменяк Віри Семенівни, стало відомо, що педагогічний колектив їхнього садочка часто нагадують діткам про безпеку дорожнього руху та навчають правильній поведінці на дорозі.

Коли інспектор поліції задавала питання дітям, то видно було, що вони знають достатньо інформації про те, де повинні сидіти діти в автомобілі і як себе поводити. Але, коли задавались питання, чи хтось сидів на передньому сидінні, то майже всі відповіли, що сиділи. Тому вивченню даного питання прийшлось приділити особливу увагу. В першу чергу, було роз’яснено якою є небезпечна їзда дітей на передньому сидінні, як важливо не відволікати водія. Також інспектор попросила дітей не їздити на передньому сидінні автомобіля і самим нагадувати батькам, щоб «катали» їх тільки на задньому сидінні у відведених автокріслах та з пристебнутими пасками безпеки.

Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей і пам'ятайте, що найбільш безпечно ваша дитина почуватиметься у спеціальному автокріслі, яке обладнане пасками безпеки. Цей пристрій комфортніший для дитини, аніж сидіння в авто.

Діти у віці до шести років – «найскладніші» пасажири. Вони не можуть довго всидіти на місці. Подбайте, щоб в дорозі були м’які та гумові іграшки чи інша забавка, але така, що не зможе травмувати дитини при різкому гальмуванні. Перед виїздом перевірте, щоб у салоні авто не було зайвих предметів, особливо важких чи гострих.

І, саме головне, якщо ви везете в автомобілі дітей – будьте особливо уважними, не порушуйте Правил дорожнього руху. Пам’ятайте – життя та здоров’я маленьких пасажирів залежить саме від вас!

Відділ безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ