На Вінничині сівба озимих культур має продовжуватись за будь-яких умов і в оптимальні строки (+фото)

На Вінничині сівба озимих культур має продовжуватись за будь-яких умов і в оптимальні строки (+фото)

22.09.16 15:36 0 511
На цьому наголосив під час Всеукраїнської селекторної наради з питань сівби озимих культур та проведення комплексу осінньо-польових робіт у 2016 році, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Він також зазначив, що держава максимально буде підтримувати аграріїв, які збільшуватимуть посіви жита і гречки.

У Вінницькій студії Укртелекому в нараді взяли участь: директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик , його заступники, керівництво регіонального центру наукового забезпечення АПВ НААН України, територіальних органів Держпродспоживслужби (спеціалісти із фітосанітарної безпеки та захисту рослин), Держсільгоспінспекції, союзу сільгосппідприємств, асоціації фермерів та приватних землевласників, інших служб АПК.

«Головною особливістю сівби озимих під урожай 2017 року є жорсткий дефіцит продуктивної вологи у посівному шарі ґрунту станом на 19 вересня,- зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик. - Але посів озимих зернових розпочався, хоча і нижчими темпами як у 2015 році. На Вінниччині для посіву озимих культур підготовлено 2655 одиниць посівних агрегатів, із яких 540 одиниць - 20 % високопродуктивних. В середньому по області сезонне навантаження на посівний агрегат становить 129 га».

Озимі зернові культури посіяні на 30 тис. га., що становить біля 8 відсотків прогнозованих площ (прогноз 383,6 тис. га). Посів озимого ріпаку завершений - посіяно на 65,5 тис.га.

Відсутність вологи дещо стримує і підготовку ґрунту на зяб. Його підготовлено на 17 відсотках площ.

За словами Миколи Неїлика, у підготовці ґрунту на зяб в господарствах області задіяно 3480 тракторів, з яких 2134 одиниці працює на оранці та 1346 одиниць на дискуванні. Навантаження на один агрегат становить 233 га.

На даний час в сільськогосподарських підприємствах є в наявності 28,4 тис. тонн дизельного пального і 5,1 тис. тонн бензину, або відповідно 80 % і 82 % до потреби. По мірі використання господарствами області проводиться накопичення пально-мастильних матеріалів.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Центр ...

КОМЕНТАРІ