На Вінниччині СБУ ліквідувала злочинне угруповання,яке «вибивало» з громадян неіснуючі борги (+фото)

На Вінниччині СБУ ліквідувала злочинне угруповання,яке «вибивало» з громадян неіснуючі борги (+фото)

22.09.16 18:15 0 752
Службою безпеки України припинено протиправну діяльність сталого злочинного угруповання насильницького спрямування, причетного до вимагання з вінничан неіснуючих боргів.

Бандити обманом та насиллям витягували з громадян гроші, створюючи т.зв. борги на рівному місці. Вони вишукували серед місцевих жителів людей, які, наприклад, щойно повернулись з-за кордону з заробітків, налагоджували з ними довірчі стосунки, а потім штучно створювали конфліктні ситуації, через які фактично «видурювали» зі щойно створених «боржників» усі зароблені гроші. Свої жертви вони залякували побиттям, катуваннями і погрозами розправи над сім'ями потерпілих. Члени групи мали чіткий розподіл ролей, постійно підтримували себе у спортивній формі, володіли вогнепальною та холодною зброєю, мали стійкі контакти з представниками кримінального середовища з інших областей України.

У ході спецоперації, проведеної одночасно за кількома адресами у Вінниці та області, під час одержання 3 тисяч доларів США у чергової жертви, затримано чотирьох зловмисників у віці від 25 до 30 років. У них вилучено гранату РГД-5, холодну зброю, пристрої для відстрілу гумових куль. Крім того, у затриманих вилучено боргові розписки та документи невстановлених громадян, технічні паспорти неналежних їм автомобілів.

Слідчими СБУ двом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч 2 статті 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч 2 статті 189 (вимагання шляхом погроз вбивством та насиллям), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Наразі вони утримуються під вартою. Готуються документи щодо повідомлення про підозру двом іншим членам групи. Триває слідство.

Прес-група УСБУ у Вінницькій області





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ