Прокуратура на Волині вживає заходів задля повернення державі земельної ділянки вартістю понад 1 млн. 100 тис. грн.

Прокуратура на Волині вживає заходів задля повернення державі земельної ділянки вартістю понад 1 млн. 100 тис. грн.

22.09.16 14:07 0 569
Керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся до суду із позовною заявою до Костюхнівської сільської ради та мешканця Рівненщини, аби унеможливити державну реєстрацію договору оренди землі та зобов’язати орендаря повернути територіальній громаді земельну ділянку площею майже 10 га, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 1,1 млн. грн.

У ході вивчення договорів оренди землі, які укладаються органами місцевого самоврядування району, прокурори встановили, що у квітні цього року між сільською радою та фізичною особою було укладено договір оренди цієї земельної ділянки водного фонду для обслуговування ставка.

Попри вимоги чинного законодавства, договір був укладений без проведення аукціону, не був погоджений із Волинським обласним управлінням водних ресурсів, а його державна реєстрація досі не здійснювалася. Окрім того, правочин було укладено із неналежним орендарем, адже перебування земельних ділянок для риборозведення в користуванні осіб, які не є суб’єктами господарювання – протиправне.

Позаяк у договорі відсутні встановлені законодавством умови, необхідні для його укладення, цей правочин не є укладеним – вважають прокурори.

Через відсутність відповідного органу, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження щодо контролю за порядком використання земельних ділянок водного фонду без достатньої правової підстави, саме прокуратура захищатиме інтереси держави в суді й наполягатиме - земельна ділянка підлягає поверненню територіальній громаді сільської ради.

Прес-служба прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів відзначає День ...
Наступна новина: Депутати міських рад із ...

КОМЕНТАРІ