Чернігів відзначає День міста та 73-ю річницю визволення Чернігова від нацистських загарбників

Чернігів відзначає День міста та 73-ю річницю визволення Чернігова від нацистських загарбників

22.09.16 13:53 0 610
У Чернігові відбулись урочисті заходи з нагоди Дня міста та 73-ї річниці визволення Чернігова від нацистських загарбників. Святкування розпочалося з покладання квітів до Братської могили у сквері імені М. М. Попудренка.

Вшанувати пам'ять загиблих під час війни та покласти квіти до пам'ятника зібрались ветерани війни, керівники міста та області, військові, представники органів місцевого самоврядування, громадськість міста.

Під час урочистого мітингу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко привітав присутніх з Днем міста та 73-ю річницею визволення Чернігова від нацистських загарбників.

У своєму вітальному слові він зазначив: «День міста – це в кожному місті дуже важливий день. Чернігів є унікальним в історії України: на цій землі вперше літописно зафіксовано заклик до злагоди та єднання у власній країні. Чернігівські князі були головними борцями за єдність тодішньої своєї держави – Київської Русі».

Міський голова нагадав, що Чернігів був одним з найбільш зруйнованих у Європі міст у період війни, особливо під час бомбардування 23-25 серпня 1941 року, а також суттєво постраждав під час двохрічної окупації.

- Я схиляю голову, як і всі ми, перед подвигом ветеранів, які забезпечили нам мирне життя та відродили місто у післявоєнний час, - сказав Владислав Атрошенко.

Він наголосив на необхідності увічнити пам'ять десятків тисяч безвинних жертв: мирних жителів – дітей та старих, розстріляних у ці роки. З огляду на це, він звернувся до депутатів міської ради підтримати його ініціативу та закласти потрібну суму коштів у бюджет на наступний 2017 рік для встановлення у місті пам'ятного знаку, який в силу тих чи інших обставин досі відсутній.

у місті проживає 402 учасники бойових дій. Говорячи про це, Чернігівський міський голова назвав імена 4-х ветеранів, які брали безпосередню участь у звільненні міста: Васильченко Варвара Михайлівна, Кузнєцов Микола Якович, Штанько Іван Павлович та удостоєний звання Героя Радянського Союзу Ірха Микола Степанович. Владислав Атрошенко закликав громаду міста разом докласти максимум зусиль аби забезпечити достойне життя ветеранів та розвиток всього нашого міста.

Міський голова побажав ветеранам і всім присутнім здоров'я, наснаги, успіхів та віри у завтрашнє майбутнє всієї України і прекрасного міста над Десною.

Ветеранів та громадськість міста зі святом привітали також виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, Ігор Вдовенко, голова міської організації ветеранів Ірина Четвертак.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх героїв-захисників України. Учасники заходу поклали квіти до Братської могили та Меморіалу загиблих учасників АТО.

З нагоди свята на Красній площі відбулось урочисте проходження військових частин Чернігівського гарнізону.

Урочисті заходи продовжились на Меморіалі Слави на Болдиній горі, учасники заходів поклали квіти до Вічного Вогню та Могили Невідомого солдата.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: через службову ...
Наступна новина: Прокуратура на Волині ...

КОМЕНТАРІ