У рамках польської програми на Тернопільщині впроваджується проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів»

У рамках польської програми на Тернопільщині впроваджується проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів»

22.09.16 17:58 0 740
Візит делегації представників уряду та агентства розвитку підприємництва Республіки Польща відбувся 20 вересня. Мета даної зустрічі — реалізація першої місії проекту “Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів” в рамках програми “Польська допомога для розвитку – 2016”.

Під час робочої зустрічі відбулися перемовини з представниками польської сторони щодо розвитку двостороннього співробітництва в рамках проекту.

«Тернопільська область динамічно розвивається, тож зацікавлена у реалізації подібних програм. У нас функціонують 44 підприємства із польськими капіталовкладеннями. Серед наших пріоритетів — сприяння у подальшому розширенні співпраці. Безперечно, для нас дуже цінний досвід Польщі у питаннях залучення інвестицій, створенні концепції індустріальних парків, агенцій інвестицій та міжнародної технічної допомоги», — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Очільник області відзначив теперішню мінімізацію бюрократичних перепон для розвитку бізнесу, а також активну роботу децентралізації. В області вже утворено 26 територіальних громад і планується ще 12. Відтак триває посилена робота, спрямована на те, щоб всі вони були економічно сильними та конкурентноздатними.

Також Степан Барна окреслив першочергові напрямки співпраці, яких потребує область:

- створення у рамках програми регіонального Центру підтримки підприємництва;

- розроблення концепції із створення індустріального парку на Тернопільщині;

- налагодження ефективної системи залучення інвестицій, експорту продукції, створення Агенцій інвестиційного розвитку та супроводу інвестиційних проектів;

- залучення міжнародної технічної допомоги, підготовки фахівців з проектної роботи та безпосереднє написання проектів;

- створення на базі облдержадміністрації локального осередку із залучення державних інвестицій для підготовки інвестиційних проектів;

- проведення в Тернопільській області міжрегіональної конференції з питань дієвих інструментів розвитку малого та середнього бізнесу.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Галина Воляник презентувала загальну концепцію Центру підтримки підприємництва в області в рамках реалізації на території Тернопільської області Програми «Польська допомога для розвитку — 2016».

Представники польської сторони підтримали запропоновану концепцію та виявили свою готовність до співпраці з Тернопільською обласною державною адміністрацією в напрямку найшвидшого втілення запропонованого.

«Ми вперше у Тернополі й дуже раді що маємо можливість завітати до нас. Реалізація даного проекту — це лише початок подальшого розвитку плідної співпраці на рівні обох країн», — зазначив радник міністерства економічного розвитку Республіки Польща Кшиштоф Сівек.

Варто зазначити, до Програми «Польська допомога для розвитку — 2016» увійшли не всі регіони України, а лише ті, що протягом останніх років виявляли активність та зацікавленість у процесі реформування.

Довідково:

Конференція на якій було презентовано концепцію проекту «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» в рамках програми «Польська допомога для розвитку - 2016» відбулася 30 червня 2016 року в Києві.

Даний проект реалізовується Міністерством економічного розвитку в рамках допомоги польського розвитку 2016 року. Цілями проекту є підтримка влади України в розвитку малого та середнього бізнесу, іноземних інвестицій і експорту, створення регіональної інфраструктури бізнесу та розвиток інноваційності в цих секторах, тощо.

Серед завдань, визначених проектом «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» у рамках програми «Польська допомога з розвитку - 2016: підтримка адміністрацій України в розвитку малого і середнього бізнесу, іноземних інвестицій та експорту, а також надання допомоги ОДА у відібраних українських регіонах на підготовчому етапі проекту, спрямованих на підтримку підвищення конкурентоспроможності та розвитку потенціалу регіонів.

Партнери в Україні: Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також відібрані регіони: Київ, Львів, Тернопіль, Вінниця, Черкаси, Житомир, Чернігів. А також міста: Коростень та Біла Церква.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині СБУ ...

КОМЕНТАРІ