Як вибрати недорогу шубу з натурального хутра?

Як вибрати недорогу шубу з натурального хутра?

23.09.16 17:51 0 2301

Напередодні зими для багатьох стає актуальним пошук недорогого теплого одягу: зимових пальто, пуховиків та курток. Сьогодні ми поговоримо про вибір шуби. Кожушки і шуби з натурального хутра завжди були розкішним верхнім одягом. Норка, лисиця, кролик, єнот - асортимент хутра просто величезний. Але як же правильно вибирати хутро і на що звернути увагу?

Вибираємо шубу з натурального хутра?

  1. Ідеальним для шуби є зимове хутро - дуже щільне, з густим підпушком, воно зігріє вас навіть в сильні морози. Хутро має бути м'яким і блискучим. Уникайте покупки тьмяного хутра, адже його вироблення пройшло з порушенням технології;
  2. Проведіть рукою по хутру проти зростання ворсинок. Вони повинні повернутися в колишнє положення. Стисніть хутро в руці на кілька секунд. Ворсинки розпрямилися швидко? Якщо так, то хутро якісне. Не варто купувати хутро з ворсинками, які ламаються або злипаються;
  3. Важливо, щоб ворсинки міцно трималися в міздрі. Акуратно посмикайте їх. Якщо шуба линяє при покупці, потім буде тільки гірше;
  4. Якщо ви вибираєте шубу з фарбованого хутра, проведіть по ньому шматком світлої бавовняної тканини. Якщо на ній залишилися сліди фарби, від покупки варто утриматися;
  5. Зверніть увагу на зворотний бік шкурки. Міздря повинна бути м'якою, без тріщин, однорідного білого кольору (у незабарвлених шкурок);
  6. Шкурки повинні бути зшиті, а не проклеєні. Клеєна шуба дуже швидко прийде в непридатність. Чим більше швів, тим менше шматочків хутра і тим нижча якість шуби;
  7. Щоб перевірити якість міздрі і спосіб з'єднання шкурок, підкладка не повинна бути пришита до шуби. Іноді виробники залишають непрострочений край, достатній, щоб під нього зазирнути.

Якщо ви ще не впевнені, чи готові ви купувати шубу з натурального хутра чи ні, завжди залишається варіант пальто з хутром (зазвичай там хутряний комір або хутряна обробка).

Вибираємо шубу з кролика

Шуби і кожушки з кролика дуже поширені. Одна з причин цього полягає в тому, що його хутро при певній обробці може бути схожим на норку, нерпу, шиншилу або бобра. Цим часто користуються недобросовісні продавці, видаючи недороге хутро за елітне. Найбільший мінус кролика полягає в тому, що у нього дуже слабкий остьовий ворс і він погано тримається в міздрі.

Краще зупинитися на короткій шубці з стриженого кролика - вона більш довговічна. Якщо ж ви сильно мерзнете взимку, то виберіть інший варіант, тому що шуба або кожушок з кролика не нагріють вас в лютий мороз, адже його шкурка досить тонка. Хутро спеціально виведеного австралійського кролика (так званого кролика Рекса) відрізняється ледве помітним остевим покровом, він практично не линяє і зовні дуже схожий на шиншилу.

Вибираємо мутоновую шубу

Мутон ні що інше, як спеціальним чином оброблена овчина з прямою шерстю. З огляду на те, що її природний колір не найкрасивіший, шуби з мутона фарбують в найрізноманітніші кольори. І легко підібрати відтінок на свій смак. Одна з переваг мутона - він не боїться дощу і снігу. Достатньо всього лише струсити свою мутоновую шубу і залишити сушитися при кімнатній температурі. Овчина дуже добре зігріває в найлютіші морози і довговічна - 10-12 сезонів гарантовані. Але і у мутонової шуби є і свої недоліки: овчина легко вбирає в себе запахи. Тому при виборі кожушка з такого хутра... принюхуйтесь. І будь обережні у виборі «сусідів» при зберіганні цього хутра.

Отже, при виборі шуби з мутона звертаємо увагу на такі моменти:

  • Зовнішній вигляд. Це загальний порада при виборі всіх шуб;
  • Подивіться на хутро з вивороту (міздрю). Пожовкле хутро - це старе хутро;
  • Пощипайте, трохи посмикайте хутро. Воно не повинно відділятися від шуби;
  • Подивіться на якість швів і підкладки.

Шуба з нутрії

Дуже легке, блискуче і прекрасно зберігаюче тепло хутро - що ж ще потрібно для ідеальної шуби з нутрії? Ах так! Воно ще і не боїться вологи! Що ж потрібно знати при виборі такого хутра? Зараз дуже поширені ферми, на яких розводять нутрій. Селекційним способом вирощують звірків з хутром різного забарвлення. Але якщо ви вибираєте шубу з дикої нутрії, тобі потрібно пам'ятати, що в 90 % випадків вона фарбована. Тому не забудьте перевірити якість фарбування. Не зайвим буде і принюхуватися до хутра. Адже якщо були порушені технології вичинки хутра, від нього буде виходити неприємний запах.

Лисяча шуба

Шуба з лисиці одна з найрозкішніших. М'яке і пишне хутро лісової красуні вражає різноманітністю відтінків: від червоної канадської лисиці до чорно-бурого північноамериканської. До речі, чорнобурка володіє одним з самих рівних остьових ворсів і високою пушниною. Що робить вироби з неї досить об'ємними. Це слід врахувати при виборі довжини виробу. Довга лисяча шуба в підлогу підійде струнким і високим жінкам. Кожушок з лисиці варто вибрати власницям середнього зросту. Сьогодні нерідко зустрічаються лисячі ферми, де вирощують і виводять звірів з певним забарвленням шкурки. Зверни увагу при виборі такої шубки, що стрижене хутро менш тепле.

Шуба з річкового бобра

Шуба з річкового бобра досить дорога, тому що ці тварини не живуть в неволі і немає можливості створити ферму з їх розведення. Боброве хутро дуже тепле, м'яке, має водовідштовхувальні властивості. Ще одним з плюсів - є його дивовижна довговічність, адже шуба з бобра прослужить до 20 сезонів. Шуба з стриженого бобра прослужить трохи менше, та й буде менш теплою.

Шуба з шиншили

Незважаючи на те, що шуба з шиншили не сама довговічна, вона одна з найдорожчих. Звичайно ж, все залежить від якості хутра і його забарвлення, але в будь-якому випадку це далеко не бюджетний варіант. Особливість такого хутра в дуже малій вазі. Воно дуже м'яке і шовковисте, з дуже густим ворсом. Шуба з шиншили не пропускає вітер і прекрасно зігріє в найлютіші морози.

Шуба з очеретяного кота

Не так давно в моду повернулися шуби з дикого, або очеретяного, кота. Відрізняються такі вироби досить цікавим плямистим забарвленням. Хутро короткошерсте, блискуче і дуже ефектне. Але це не найкращий варіант на кожен день, тому що шуба з очеретяного кота не сама довговічна і хутро досить швидко витирається.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: DIN 933: болт з повним ...
Наступна новина: Выбираем себе шубу

КОМЕНТАРІ