На Вінничині за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення до банкрутства доведеться відповідати перед законом

На Вінничині за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення до банкрутства доведеться відповідати перед законом

27.09.16 17:21 0 702
Прокуратурою Вінницької області спільно з слідчим управлінням ГУ ДФС області викрито керівника одного з бюджетоформуючих підприємств, яка за час перебування на посаді ухилилась від сплати податків в особливо великих розмірах, а саме безпідставно формувала податковий кредит з податку на додану вартість шляхом укладання договорів із суб’єктами господарської діяльності на придбання товару без реального настання наслідків, обумовлених договорами, що призвело до несплати підприємством податкових зобов’язань до бюджету в сумі близько 7 мільйонів гривень.

Крім того, остання, зловживаючи своїм службовим становищем, підписувала завідомо невигідні для підприємства договори та приймала нераціональні управлінських рішення, які негативно вплинули на виробничу, торгівельну та статутну діяльність підприємства та призвели до його стійкої фінансової неспроможності, а також завдали великої матеріальної шкоди власнику підприємства.

У межах відповідного кримінального провадження, в якому прокуратурою області здійснюється процесуальне курівництво, вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212, ст. 219, ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Додатково:

ч. 3 ст. 212 КК України, - умисне ухилення від сплати податків, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, незалежно від форми власності, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів коштів в особливо великих розмірах караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

ч. 1 ст. 219 КК України, - доведення до банкрутства, тобто умисне, з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, вчинення службовою особою суб'єкта господарської діяльності дій, що призвели до стійкої фінансової неспроможності суб'єкта господарської діяльності, якщо це завдало великої матеріальної шкоди кредитору карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ч. 2 ст. 364-1 КК України, - умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи карається штрафом від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ