В Житомирській області Олександр Рець про контрактну армію та навчальні збори у ЗСУ.

В Житомирській області Олександр Рець про контрактну армію та навчальні збори у ЗСУ.

27.09.16 11:31 0 564
За даними Міністерства оборони України, у 2016 році майже 20 тисяч осіб підписали контракт із ЗСУ. В Житомирській області вже більше 1600 тисяч контрактників.

Про навчальні збори у ЗСУ, гарантії військовим-резервістам, контрактну службу та її переваги говорили нещодавно на телеканалі «Житомир». Гість програми «Єдина країна: гаряча лінія» – заступник Житомирського обласного військового комісара Олександр Рець.

— «Оперативний резерв – це резерв Збройних сил України, до якого входять бійці, що відслужили в армії. Це ті, хто брав участь в антитерористичній операції на сході, набув бойового досвіду та після демобілізації повернувся додому. За необхідністю вони можуть бути призвані до своїх військових частин і виконувати обов'язки згідно з служби» – роз'яснює Олександр Рець.

На Житомирщині систематично проходять планові тактичні навчання для резервістів. Тривають такі збори 10-14 днів. Незабаром в області планується наступний етап проведення зборів. За резервістами зберігається заробітна плата та місце роботи, компенсується переїзд до місця проведення зборів.

«Часто трапляється так, що військовий-резервіст заключає контракт із ЗСУ. В таких випадках обласний військовий комісаріат сприяє в оформленні документів в найкоротші терміни», – наголошує заступник Житомирського обласного військового комісара.

— «Кожен, хто планує заключити контракт, може самостійно вибрати місце служби. Для цього звертається у відповідну військову частину і за наявністю вакантних місць бере відношення, через комісаріат призивається. Наступний крок – це проходження фахової підготовки у навчальному центрі і тільки після цього повертається до військової частини і підписує контракт», – розповідає гість програми.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ