Чернівці: На обліку Служби у справах дітей міської ради перебуває понад 230 дітей-сиріт,дітей,позбавлених батьківського піклування та дітей,що залишились без батьків

Чернівці: На обліку Служби у справах дітей міської ради перебуває понад 230 дітей-сиріт,дітей,позбавлених батьківського піклування та дітей,що залишились без батьків

29.09.16 08:16 0 495
Станом на 1 вересня цього року на обліку Служби у справах дітей міської ради перебуває 232 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що залишились без батьків. З них 177 влаштовані під опіку, 43 виховуються в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу міста і області.

10 дітей перебувають в державних дитячих закладах, а ще 2 навчаються в професійно-технічних навчальних закладах на повному державному утриманні.

13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виховуються наразі в прийомних сім'ях та дитячому будинку сімейного типу у Чернівцях. Протягом вересня 2016 року двом дітям наданий відповідний правовий статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. Від загальної кількості дітей 94,9 % влаштовані до сімейних форм виховання. За вересень цього року працівниками Служби у справах дітей міської ради проведено 8 рейдів спільно з працівниками Шевченківського та Садгірського відділення поліції міського відділу поліції ГУНП, Чернівецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області та МЦСССДМ. За результатами роботи складені протоколи про адміністративні правопорушення (зокрема, тютюнопаління та неналежне виконання батьківських обов'язків).

Щотижня працівники служби у справах дітей, спільно з працівниками патрульної поліції та департаменту економіки міської ради проводять профілактичні рейди місцями роздрібної торгівлі алкогольних напоїв та тютюнових виробів з метою недопущення продажу алкоголю неповнолітнім.

З метою популяризації створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу на центральних вулицях міста Чернівців розміщено 10 сіті–лайтів, які вміщують відповідну інформацію.

При влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку у прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та до державних закладів враховується наявність у дітей братів та сестер, та, по можливості забезпечується їх подальше спільне проживання і виховання. При здійсненні усиновлення, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, влаштування в державні заклади не допускається роз'єднання братів та сестер з метою збереження родинних стосунків

Працівники Служби у вересні 2016 року взяли участь у 39 судових засіданнях з метою захисту майнових прав та соціальних інтересів неповнолітніх, серед яких справи щодо виселення дітей без забезпечення іншого житла, зняття з реєстрації, визнання осіб такими, що втратили право користування та інші.

З нагоди святкування Дня знань працівниками служби організовано привітання першокласників з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Завдяки тісній співпраці з спонсорами майбутні школярики отримали шкільну форму, канцтовари, шкільне приладдя, портфелі, та все необхідне для успішного навчання. Велика подяка спонсорам за активну участь в організації свята та підготовки дітей до школи, а саме: Благодійному фонду «Спільними зусиллями», генеральному директору ПАТ «Чернівцігаз» Горді В.Є., генеральному директору ІНВЕСТ АЛЬЯНС Прозоровському М.О., в/о директора КП МТК «Калинівський ринок» Маслянчуку І.В., ТОВ «Світанок» Сапунову О.В., ТОВ групі Рітейлу України «Караван».

11 вересня служба спільно з Чернівецькою обласною громадською організацією «Асоціація талановитої молоді» та «OZZY FAST FOOD» організувала для діток «HOLLI DAY».

У рамках проведення свята «Іменини Буковини», дев'ятеро дітей -Чернівців з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, візьмуть участь у святкуванні на території ТРК «Тарашани».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: «Якщо з ...
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ