На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

На Вінничині прокуратурою вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

29.09.16 10:09 0 471
Прокуратурою Вінницької області за результатами розгляду звернень жителів Хрінівської та Купчинецької територіальних громад виявлено порушення при розпорядженні Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області земельними ділянками резерву площею понад 300 га, вартістю 10 мільйонів гривень.

Установлено, що посадовими особами Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області упродовж липня – серпня 2016 року, в порушення вимог п.7 Указу Президента України «Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям» та ст. 118 Земельного кодексу України надано громадянам дозволи на складання землевпорядної документації щодо відведення у власність земель резерву на території Купчинецької та Хрінівської сільських рад Іллінецького району, які не зайняті у соціальній сфері на селі, а також яких не приймають у члени сільськогосподарських підприємств та які не переселяються у сільську місцевість для постійного проживання.

Указом Президента України установлено, що створюваний під час передачі земель у колективну власність резервний фонд використовується для передачі у приватну власність або надання у користування земельних ділянок переважно громадянам, зайнятим у соціальній сфері на селі, а також іншим особам, яких приймають у члени сільськогосподарських підприємств або які переселяються у сільську місцевість для постійного проживання.

Прокуратурою Вінницької області за вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина є лідером по ...
Наступна новина: Лучани та гості міста на ...

КОМЕНТАРІ