Вінниччина є лідером по організації рибоводства (+фото)

Вінниччина є лідером по організації рибоводства (+фото)

29.09.16 09:57 0 553
Про це під час прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю повідомили її учасники – заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Заїка та голова Асоціації рибоводів «Союз» Іван Агарков.

Микола Заїка ознайомив представників ЗМІ із нормативно-правовою базою та нововведеннями у процедурі надання в оренду або придбання з аукціону водних об'єктів області. Він, зокрема, наголосив, що повноваження з надання даної послуги передані від Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації до Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

«Процедуру надання адмінпослуги з продовження оренди водних об'єктів фізичними чи юридичними особами або надання їх в оренду визначено розпорядженням голови облдержадміністрації № 731 за 2015 рік, здійснюється вона виключно через «прозорі офіси»,- зазначив Микола Заїка.

За його словами, вказаним розпорядженням визначені однакові умови для усіх орендарів: надання права оренди на 20 років із сплатою 3% від суми нормативно - грошової оцінки водного об'єкту. Орендна плата сплачується до бюджетів різних рівнів: за земельну ділянку під об'єктом – до місцевого бюджету, а за водне плесо – до обласного.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА повідомив, що на даний момент до Департаменту подані на розгляд більш як 100 заяв від учасників, що бажають взяти водні об'єкти в оренду.

Він також підкреслив,що уся необхідна інформація для заявників розміщена на офіційному сайті ОДА , а саме – на сторінці Департаменту агропромислового розвитку. Це реєстри водних об'єктів області та гідротехнічних споруд та укладених договорів оренди водних об'єктів, перелік інвестиційно привабливих земельних ділянок водного фонду, право оренди яких реалізується на земельних торгах (аукціонах), а також зразки заяв на укладання договору оренди та водного паспорту для юридичних та фізичних осіб: (http://www.vin.gov.ua/web/upravlinnya/web_upr_apk.nsf/webgr_view/Gr6KKNT?OpenDocument&count=25&RestrictToCategory=Gr6KKNT ).

У свою чергу, голова Асоціації рибоводів «Союз» Іван Агарков зазначив, що завдяки постійній увазі та суттєвій допомозі голови облдержадміністрації Валерія Коровія до проблем рибоводної галузі, Вінниччина займає лідируючі позиції в організації рибоводства.

«В рази зменшились, як терміни погодження документації, так і оплата за її виготовлення»,- запевнив він.

Іван Агарков окреслив чимале коло проблем рибоводів - починаючи від обміління та замулення водойм і закінчуючи недосконалим і неповним обліком водних об'єктів та незахищеністю орендарів. Проте, рибоводна галузь на Вінниччині розвивається досить успішно, про що свідчить той факт, що у поточному році у Вінницькій області, за підрахунками Асоціації рибоводів було укладено з орендарями більше угод ніж у решті областей разом узятих.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: чемпіонат міста з ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ