Профспілка вінницьких лісівників звітувала про виконану роботу (+фото)

Профспілка вінницьких лісівників звітувала про виконану роботу (+фото)

29.09.16 08:24 0 531
У Вінниці пройшла п'ята звітно-виборча конференція обласної організації профспілки працівників лісового господарства. В її роботі взяли участь начальник Вінницького ОУЛМГ Анатолій Бондар, голова ЦК профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов'язий, голова Федерації профспілок області Микола Колесник, директори держпідприємств лісового господарства Вінниччини.

Зі звітною доповіддю «Про роботу обласної організації профспілки працівників лісового господарства з 23 вересня 2011 р. по 22 вересня 2016 року» виступив голова обласної організації Іван Івацко.

Доповідач відмітив, що вся робота проводилася в свідомому визнанні необхідності єднання і згуртованості роботодавців і профспілок в досягненні єдиної мети: сталого розвитку галузі,збереженні і укріпленні трудових колективів, зростання добробуту працюючих.

Лісова галузь, дякуючи всім тим, хто боровся за її збереження, залишилася життєздатною системою, не перетворилась на колосс на глиняних ногах. Хоча вона в повній мірі відчула і вплив кризи, і наслідки спроб непродуманого і поспішного реформування.

в обласному управлінні лісового та мисливського господарства немає підприємств, які б працювали нерентабельно. Середня рентабельність складає 8,1%. А на ДП «Бершадський лісгосчп», «Вінницький лісгосп», «Могилів-Подільський лісгосп», «Тульчинське ЛМГ» вона складає відповідно 15, 9,5, 14,2, 10,2 відсотка.

Із року в рік на підприємствах збільшуються обсяги виробленої продукції. Як в 2011 році було вироблено продукції на 194,2 млн. грн., то в 2015 р. - 430,3 млн. грн., а в І півріччі 2016 р. цей показник вже склав 269,3 млн. грн. Надходження від реалізації продукції в 2015 році становили 424,2 млн. грн., в І півріччі 2016 –250,9 млн. грн.

Чисельність працюючих скоротилась загалом за п'ять років на 25 %, але підприємства зберегли стійкість і потенціал для подальшого розвитку, збережено кістяк трудових колективів. За це, безперечно маємо подякувати начальнику управління лісового та мисливського господарства Бондарю А. О., фахівцям обласного управління, директорам та адміністраціям підприємств, всім, хто працював над розробкою і запровадженням антикризових заходів, підвищував продуктивність праці.

Середня місячна зарплата штатних працівників на підприємствах галузі зросла з 2575 грн. в 2011 році до 7367 грн. в І півріччі 2016 року. За підсумками минулого року середня зарплата працівників галузі була на 72% більшою від середньої по області і на 39 відсотків вищою, ніж по Україні, а по відношенню до мінімальної – складала 424 %. В першому півріччі цього року така тенденція збереглась і навіть посилилася: середня зарплата штатних працівників галузі є на 91% більшою від середньої по області і на 52% вищою, ніж по Україні, а по відношенню до мінімальної – складала 508 %.

На наших підприємствах низька плинність кадрів, до нас ідуть працювати молоді люди. Значить є певна стабільність, впевненість в завтрашньому дні, люди дорожать своєю роботою. Наші працівники знають, що можуть розраховувати на моральну і матеріальну підтримку в будь-якій ситуації. І не останнім аргументом для такої впевненості є наявність колективних договорів на всіх підприємствах.

Обласним управлінням спільно з обласною організацією профспілки протягом звітного періоду постійно вживаються заходи по підвищенню рівня охорони праці на підприємствах. Службою охорони праці було проведено понад 2,5 тис. перевірок дотримання вимог законодавства з охорони праці, виявлено ряд порушень (понад 7 тисяч), більшість з яких (6,5 тис.) були ліквідовані. Обласною організацією профспілки на базі Територіального правління Держнаглядохоронпраці по Вінницькій області проведено навчання і видані посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці 11 головам профкомів.

Найкращим свідченням ефективності нашої спільної роботи в цьому напрямку є зниження протягом останніх п'яти років кількості нещасних випадків на виробництві: так в 2006-2010 рр. відбулось 30 нещасних випадків на виробництві, натомість, в звітному періоді – 5.

За минулі п'ять років на вирішення питань охорони праці використано 4,9 млн. грн.

Протягом звітного періоду 2011-2016 р. проведено три обласні галузеві спартакіади, була представлена збірна команда для участі у всеукраїнській спартакіаді, щорічно спортивні команди брали участь в обласних міжспілкових спартакіадах, на що із профспілкового бюджету обласної організації профспілки було використано близько 55 тис. грн., на преміювання членів профспілки – ще близько 20 тис. грн. Зі зведеного бюджету первинних профспілкових організацій протягом звітного періоду на фізкультурно-спортивні заходи, оздоровлення працівників та членів їх сімей, культурно-освітні і масові заходи використано понад 2 млн. грн. На преміювання працівників за значні трудові здобутки, до державних свят та особистих ювілеїв з профспілкових бюджетів первинних профспілкових організацій було спрямовано понад 50 тис. грн.

На конференції виступили начальник ВОУЛМГ Анатолій Бондар, голова ЦК профспілки працівників лісового господарства України Степан Кривов'язий, голова Федерації профспілок області Микола Колесник.

Делегати обрали головою обласної організації профспілки працівників лісового господарства Івана Дмитровича Івацка, кандидатуру Степана Кривов'язого рекомендували на посаду голови ЦК профспілки.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ