У Житомирі відзначили представників туристичної галузі області.

У Житомирі відзначили представників туристичної галузі області.

29.09.16 09:26 0 477
З нагоди відзначення на Житомирщині Дня туризму 27 вересня, у Житомирській ОДА відбувся круглий стіл за участю фахівців туристичної індустрії.

Привітали працівників галузі зі святом заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, перший заступник голови облради Сергій Крамаренко, заступник голови обласної ради Максим Вілівчук та начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк.

«Я не зустрічав ще жодного нашого гостя, який би не був вражений красою житомирського краю, гостинністю наших людей, – зазначив Ярослав Лагута. – Перед нами стоїть завдання поширювати інформацію про нашу область, розробляти плани, стратегії. В останні роки набуває популярності внутрішній туризм. Невелика відстань до столиці дає нам колосальний потенціал також для розвитку сільського, зеленого туризму. Бажаю вам творчих здобутків, витримки у вашій роботі. І хочу завірити, що ви усі можете розраховувати на підтримку влади».

Представники галузі отримали відзнаки від облдержадміністрації та обласної ради.

В Україні День туризму відзначається з 1998 року 27 вересня.

Питанню розвитку туризму приділяється значна увага як на рівні держави, так і на рівні нашої області.

За словами Романа Крисюка, на сьогоднішній день туристична галузь у нашій області – це більше 50 підприємств-турагентів та близько 10 туристичних операторів. За 2015 рік туристичними підприємствами області було реалізовано майже 5 тисяч туристичних путівок загальною вартістю 51,6 млн грн. Найпопулярніші напрямки виїзного туризму – Єгипет (1611 осіб), Туреччина (921 особа) та Болгарія (255 осіб).

Крім того, збільшується відсоток в'їзного туризму. У нашій області діють майже 20 суб'єктів, які задіяні у сільському туризмі. Проводяться тури і у межах області. Важливу роль у створенні туристичного іміджу області відіграють музейні заклади, яких на є 32.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сесії міської ради ...
Наступна новина: Прокурор Вінницької області ...

КОМЕНТАРІ