Житомирщина: з 1 жовтня id-картки оформлятимуться у ЦНАПах області

Житомирщина: з 1 жовтня id-картки оформлятимуться у ЦНАПах області

29.09.16 08:55 0 512
26 вересня у Житомирі проведено тренінг з працівниками центрів надання адміністративних послуг щодо виконання ними функцій фронт-офісу з надання адміністративних послуг, а саме з прийому документів для оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина для виїзду за кордон.

У тренінгу взяли участь директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило, начальник управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Олександр Радько, керівник регіонального офісу реформ Василь Невмержицький, представники центрів надання адміністративних послуг районів та міст області, об'єднаних територіальних громад.

Під час обговорення начальник управління Державної міграційної служби України в Житомирській області Олександр Радько зазначив, що з 1 жовтня вступає в дію Закон України № 1474-VIII від 14.07.2016 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України».

Відповідно до Закону в Україні буде започатковано оформлення нових паспортів у вигляді пластикової картки для всіх громадян. Новий паспорт містить електронний безконтактний носій, який неможливо змінити або скопіювати. Згідно Закону, паспорти видаватимуться кожному громадянину України, який досягнув 14-ти річного віку. Особам, що не досягли 18-ти річного віку, паспорт оформлятиметься на 4 роки, а всім іншим – на 10 років.

— Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило наголосив: «Центри надання адміністративних послуг є важливим об'єктом сервісної інфраструктури при наданні адміністративних послуг, кількість яких постійно зростає. У рамках проведених заходів з децентралізації адміністративні послуги у сферах державної реєстрації бізнесу та нерухомості, видачі паспортів та дозвільних документів тощо надаються через центри надання адміністративних послуг».

Координатор регіонального офісу реформ Василь Невмержицький повідомив, що основне завдання офісу – сприяння на регіональному рівні реформі місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Протягом дії трирічної програми, яка була нещодавно презентована в м. Вінниці, офіс допомагатиме об'єднаним територіальним громадам у розбудові та центрів надання адміністративних послуг.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині у жовтні ...

КОМЕНТАРІ