Заступник міського голови Cергій Григоренко взяв участь у обговоренні питань розвитку туризму Луцька

Заступник міського голови Cергій Григоренко взяв участь у обговоренні питань розвитку туризму Луцька

29.09.16 08:38 0 495
Відзначається День туризму. З цієї нагоди у Луцьку відбувається ряд заходів. Одним з них є “круглий стіл” спільно зі студентами історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та науковими співробітниками Волинського краєзнавчого музею на тему: “Виклики і перспективи туризму в Луцьку”. Участь у заході взяв заступник міського голови Сергій Григоренко. Звертаючись до присутніх, він наголосив, що міська влада приділяє увагу розвитку туристичної сфери. За його словами, є розуміння важливості цієї галузі. Створено центр туристичної інформації та послуг, який допомагає гостям міста зорієнтуватися у його цікавинках, затверджено промоційний логотип, зроблено ознакування тощо. Сергій Григоренко наголосив, що приділяється увага розвитку подієвого туризму. Ми проводимо цікаві події, фестивалі. Це привертає увагу до наших пам'яток.

Також заступник міського голови наголосив, що працюють над написанням проектів щодо реставрації історичних пам'яток. У планах відновити вільний доступ до Вежі Чорторийський та зробити там музей лицарства, облагородити луцькі підземення, відремонтувати приміщення синагоги та багато іншого.

Триває й робота над популяризацією Луцька. Публікуються матеріали у спеціалізованих виданнях. Також напередодні Дня міста у Луцьку знімали програму “Феєрія мандрів”, яка вийде в ефірі “5 каналу” у найближчі місяці.

Сергій Григоренко зауважив, що міська влада готова дослухатися до ідей та пропозицій щодо розвитку туристичної галузі.

У рамках дискусії було обговорено питання доступу туристів до історичних та культурних пам'яток.

Представники Волинського краєзнавчого музею зауважили, що установи такого типу потребують оновлення. За їх словами, необхідно застосовувати нові форми роботи з відвідувачами, аби їх зацікавити. І нині такі методики поступово запроваджуються. Проводяться різноманітні акції, зокрема, Ніч музеїв. Крім того, за прикладом іноземних установ, необхідно дати можливість відвідувачам торкатися різноманітних предметів старовини, аби вони тактильно мали відчути дух. Крім того, проблемою є відсутність екскурсоводів. Їхні функції виконують наукові співробітники, для яких це є тягарем.

Також під час зустрічі піднімалося й питання проведення екскурсій у Луцькому замку. Тут не вистачає екскурсоводів, відсутність можливості проведення екскурсій іноземними мовами тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокурор області Олег ...

КОМЕНТАРІ