Опорні школи Тернопільщини отримують додаткову підтримку держави

Опорні школи Тернопільщини отримують додаткову підтримку держави

29.09.16 10:25 0 551
Щоб діти жителі села мали змогу отримувати якісну освіту, на теренах області збільшується кількість опорних та базових шкіл. Додаткову підтримку з боку держави отримують вже діючі на Тернопіллі вісім опорних освітніх закладів.

«Із залишків освітніх субвенцій на забезпечення функціонування даних навчальних закладів вже використано 5 мільйонів 987,7 тисяч гривень. А для оснащення опорних закладів сучасною матеріальною базою додатково виділено ще 9мільйонів 992,8 тисяч гривень.Кошти будуть спрямовані на закупівлю комп'ютерів, облаштування спортзалів, кабінетів хімії, шкільного інвентаря, а також інших необхідних у навчанні речей. Учні з сільської місцевості під час складання ЗНО повинні конкурувати на рівні з тернопільськими школярами», — розповідає заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ганна Зварич.

Також пріоритетним залишається забезпечення опорних навчальних закладів шкільними автобусами (70% - фінансується з державного бюджету й 30 – з місцевого), а також покращення стану доріг, що ведуть до шкіл. Не менш важливим є й організація позашкільної праці у сільській місцевості.

Крім того, Міністерство освіти ставить питання щодо створення базових навчальних закладів, у яких навчатимуться діти з декількох довколишніх населених пунктів. Базовий заклад є юридичною особою, має розрахунки в органах Казначейства, самостійний баланс, штамп, печатку. У базовому закладі навчаються, зокрема, учні, які доїжджають не менш ніж з трьох населених пунктів, у тому числі й тих, у яких навчальні заклади були ліквідовані.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ