У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів щодо усунення негативних наслідків,спричинених корупційними правопорушеннями

У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів щодо усунення негативних наслідків,спричинених корупційними правопорушеннями

29.09.16 08:29 0 501
У прокуратурі Рівненської області днями проведено навчально-методичний семінар на тему: «Організація діяльності прокурора щодо пред'явлення позовів про відшкодування збитків та усунення інших негативних наслідків, спричинених корупційними правопорушеннями».

У заході взяли участь працівники прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори місцевих прокуратур та відділів цих прокуратур, які відповідно до розподілу обов'язків здійснюють представництво у судах.

Відкрив семінар заступник прокурора Рівненської області Олександр Воронін. Він наголосив, що одним із ефективних способів реагування на порушення законодавства залишається представницька діяльність прокуратури, а звернення до суду з позовами про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, має виключне значення для усунення його наслідків та поновлення у такий спосіб порушених прав громадян, інтересів держави. З огляду на це прокурорів зорієнтовано на необхідність ефективної представницької діяльності задля покращання стану законності у регіоні.

Як було зазначено на семінарському занятті, упродовж 2016 року прокурори Рівненщини заявили позовів до суду про відшкодування майже 300 тис грн шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, в тому числі з ознаками корупції. Вже судами задоволено позовів на суму понад 260 тис грн.

З навчальними лекціями для присутніх виступили заступник начальника відділу прокуратури області Андрій Грицак, прокурори відділів прокуратури області Інна Ковальчук, Василь Данілей.

Учасники семінару ознайомилися із основними аспектами правового регулювання представницької діяльності у кримінальному та адміністративному провадженні, особливостями підготовки позовів з питань відшкодування збитків, завданої правопорушеннями, в тому числі з ознаками корупції. Було також висвітлено основні джерела отримання відомостей щодо наявності підстав для застосування представницьких повноважень внаслідок вчинення злочинів, а також обговорено практику розгляду судами справ вказаної категорії.

Начальник управління представництва інтересів громадянина або державі в суді прокуратури області Людмила Сандер детально зупинилась на обговоренні окремих недоліків, які можуть виникати у роботі прокурора на зазначеному напрямі.

Завдяки проведеному семінару його учасники мали можливість підвищити рівень кваліфікації, обмінятися досвідом та удосконалити підхід до роботи з питань представницької діяльності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ