Після втручання прокуратури області за межі України видворено 9 нелегальних мігрантів,які перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців

Після втручання прокуратури області за межі України видворено 9 нелегальних мігрантів,які перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців

30.09.16 17:03 0 594
Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при поміщенні та триманні іноземців у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Установлено, що станом на 16 вересня 2016 року у Волинському ПТПІ утримувалося 11 іноземців, які поміщенні в пункт на підставі рішень Чопського прикордонного загону та рішень Ужгородського міськрайонного суду про примусове видворення.

При цьому адміністративний суд, який, згідно з чинним законодавством, під час вирішення питання про примусове видворення може прийняти рішення про затримання іноземця або особи без громадянства з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців як захід забезпечення примусового видворення, таких рішень не приймав.

Відтак, станом на 20 вересня 2016 року, законні підстави для перебування у Волинському ПТПІ двох громадян Республіки Конго, двох громадян Республіки Грузія та семи громадян Республіки В’єтнам, які не є затриманими в установленому порядку, були відсутні.

За реагування прокуратури області нині 9 нелегальних мігрантів уже звільнені з пункту тримання та видворені за межі України. Питання про видворення ще двох – вирішується.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: кожному ...

КОМЕНТАРІ