Луцьк: депутати ознайомилися з роботою музичних шкіл міста

Луцьк: депутати ознайомилися з роботою музичних шкіл міста

30.09.16 11:35 0 599
Секретар міської ради Юлія Вусенко, начальник управління культури Тетяна Гнатів та депутати Алла Надточій, Майя Шостак, Орися Залевська, Юлія Дацюк, Тетяна Янчук, Микола Романюк відвідали КЗ “Луцька музична школа № 1 імені Фридерика Шопена”, КЗ “Луцька музична школа № 2”, КЗ “Луцька музична школа № 3” та КЗ “Дитяча художня школа”.

Директор першої музичної школи Ольга Чуріна розповіла про те, що школа цьогоріч святкує 77-у річницю, проте заснована вона була значно раніше, за часів Польщі, тож точний її вік достеменно невідомо. Тут працюють кваліфіковані викладачі, навчаються талановиті діти, що гідно представляють Луцьк на всеукраїнських і міжнародних музичних конкурсах, та займають там призові місця. На базі школи проводяться курси підвищення кваліфікації, семінари обласного рівня. Щороку навчальний заклад проводить близько 160 культурно-мистецьких заходів, в тому числі звітує перед громадою міста Луцька. У школі навчаються 20 творчих колективів - хори, вокальні гурти, оркестри. Ольга Чуріна зазначила, що значну роль відіграє підтримка міської влади, яка передбачає кошти на ремонт закладу. Цього року з міського бюджету було виділено 322 тис. грн для капітального ремонту актового залу, але весь старий корпус музичної школи потребує капітального ремонту, оскільки приміщення збудоване ще в 1939 році.

Також з бюджету виділяються кошти для оплати навчання пільгових категорій, на 35 % вихованців мають можливість навчатися за рахунок міста. Директор музичної школи висловила вдячність міській раді за те, що школа добре фінансується — викладачі, працівники отримують заробітну плату, немає заборгованості по оплаті за комунальні послуги.

Секретар міської ради Юлія Вусенко привітала колектив школи з професійним святом - Днем музики та сказала, що важливо те, що присутні представники профільної депутатської комісії. Також вона зазначила, що міська влада робитиме все можливе, аби підтримувати та допомагати закладам культури міста.

Також депутати ознайомилися з роботою КЗ “Луцька музична школа № 2”, КЗ “Луцька музична школа № 3” та КЗ “Дитяча художня школа”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Успіхи децентралізації: ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ