Почесними громадянами міста Чернівців стали Леонід Затуловський,Олександр Суров та Йосип Ельгісер

Почесними громадянами міста Чернівців стали Леонід Затуловський,Олександр Суров та Йосип Ельгісер

30.09.16 16:46 0 591
На 13-й сесії міської ради прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернівці» трьом видатним чернівчанам. Таке звання отримають – Йосип Ельгісер (посмертно), Леонід Затуловський і Олександр Суров.

Йосип Мойсейович Ельгісер (29.12.1929-24.05.2014) – український лікар-хірург, піаніст, композитор, концертмейстер, педагог, музичний громадський діяч, володар Золотої медалі ЮНЕСКО та звання «Золоте ім'я світової культури». Відомо, що Йосип Ельгісер потрапив з сім'єю під час німецької окупації Буковини до концтабору та гетто на Вінниччині і врятував свою родину лише тим, що ідеально знав німецьку мову та майстерно виконував класичну німецьку музику.

Леонід Затуловський – співголова обласного об'єднання композиторів Буковини, член правління Асоціації діячів естрадного мистецтва Чернівецького обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, лауреат обласної літературно-мистецької премії імені Сидора Воробкевича, мистецької премії імені Сіді Таль, Заслужений діяч мистецтв України. Творчий доробок буковинського митця сягає понад 80 різноманітних за жанрами музичних творів. Його сюїта «Блукаючі зірки» виконувалася у філармонії Нью-Йорку камерним оркестром «Найяни» під керуванням Ю. Вельдмана.

Олександр Суров – ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник визволення міста Чернівців від німецько-фашистської окупації. У 18 років став розвідником і брав участь у боях з фашистськими загарбниками.

Звання Почесного громадянина міста надається тим, хто працював на користь громади, вплинув на формування у світовій свідомості позитивного духовно-інтелектуального іміджу не лише міста, а й держави.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ