Рівненщина: у

Рівненщина: у "День інформування" - консультації щодо отримання мирних професій

30.09.16 09:24 0 663
28 вересня, в рамках «Дня інформування», представники Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості зустрілися із учасниками АТО.

Дні інформування, що традиційно проводяться Рівненським міським центром зайнятості, мають на меті активізувати соціальну та психологічну підтримку демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у антитерористичних операціях.

В основному, вояків цікавили будівельні професії та навчання на водійських курсах, а також професійна перепідготовка. Професії муляра, штукатура, водія завжди затребувані, отож до них - особливий інтерес.

Практичний психолог Тамара Сажина та вихователь Ірина Гарнага розповіли прибулим про умови навчання та проживання в РЦПТО ДСЗ, ознайомили із професіями, яким тут навчають, а також запропонували графік формування навчальних груп слухачів на поточний рік, аби ті могли зорієнтуватися в кваліфікаційних вимогах до слухачів, розрядах, класах, категоріях і кваліфікаціях за професіями, термінами та місцем проходження навчання.

Увазі учасників АТО також було представлено спеціальні пам'ятки для тих, хто приймав участь у бойових діях на Сході, та підбірку психологічних порад. «Адже, якщо отримання робітничої професії дорослим населенням в стінах РЦПТО – це справа декількох місяців, то психологічна реабілітація більшості демобілізованих – це непростий шлях від війни до мирного життя, і лише зайнятість, самореалізація та максимальна адаптація в соціумі сприятимуть їхньому подальшому повноцінному життю» – підсумувала захід психолог Т.Сажина.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На лікування ...
Наступна новина: Професійна косметика для ...

КОМЕНТАРІ