Професійна косметика для волосся: плюси і мінуси її використання

Професійна косметика для волосся: плюси і мінуси її використання

30.09.16 09:39 0 1867

Засоби, використовувані для догляду за волоссям, їх забарвлення і стайлінгу бувають трьох видів:

  • Косметика класу "Люкс";
  • Професійна косметика для волосся;
  • Косметичні продукти категорії мас-маркет.

Зазвичай в магазинах пропонують косметику останнього виду. Однак вона не призначена для вирішення серйозних проблем з волоссям, і її в основному використовують для щоденного догляду. Що стосується косметики класу "Люкс", то вона продається виключно в фешенебельних бутиках і коштує чималих грошей, тому її можуть собі дозволити лише деякі. З точки зору оптимального співвідношення ціна / ефективність, найкращим варіантом є професійна косметика для волосся, що продається тільки в спеціалізованих магазинах для перукарів і інтернет-магазинах, наприклад: http://bcshop.com.ua/.

Що собою являє професійна косметика для волосся?

У чому ж відмінність професійної (салонної) косметики для волосся від звичайної, призначеної для масового споживача? Така косметика розробляється в спеціальних лабораторіях і проходить дуже суворе тестування, так як салонні майстри не стануть купувати засоби, що негативно впливають на якість їх роботи.

Придбати підробку того чи іншого професійного засобу неможливо, так як всі магазини, в яких її продають, працюють тільки з виробниками. Крім того, інноваційні технології, перш за все, впроваджуються у виробництво професійних засобів, і вже набагато пізніше на їх основі розробляють косметику категорії мас-маркет.

У той же час професійні фарби для волосся складаються з мікроскопічних пігментів, що вигідно відрізняє їх від побутових і забезпечує більш стійкий колір, тривалість фарбування і рівномірність змивання.

Однак з професійною косметикою для волосся необхідно поводитись вкрай обережно, так як деякі її види взагалі не призначені для використання в домашніх умовах. Наприклад, деякі засоби для блондирування настільки концентровані, що їх неправильне використання може "спалити" волосся, а професійні бальзами при неправильному дозуванні можуть перетворити ваше волосся в солому.

Мінуси професійної косметики для волосся

Таким чином, у професійної косметики є певні мінуси:

  • висока ціна, проте, наприклад, у випадку шампунів вона швидко окупається через більш економні витрати, що пов'язано з більш високою концентрацією активних речовин;
  • її потрібно використовувати дуже акуратно;
  • складності з покупкою, так як її неможливо знайти в звичайних магазинах, а спеціалізовані магазини для перукарів є далеко не в кожному населеному пункті;
  • зазвичай такі засоби продаються у великих упаковках, так як призначені для салонів краси, і доводитися або платити за них величезні гроші, або купувати в складчину на кілька людей;
  • деякі засоби призначені для досягнення миттєвого ефекту, тобто вони не вирішують проблему, а дозволяють лише деякий час виглядати чудово.

Висновки

У зв'язку з вищесказаним може виникнути питання, а чи варто взагалі використовувати в домашніх умовах проф косметику для волосся. Звісно варто, але зрозуміло, що при дотриманні певних умов і рекомендацій, які можна отримати у продавців-консультантів (які пройшли спеціальну підготовку) спеціалізованих магазинів, що належать виробникам цих косметичних засобів.

Професійна косметика для волосся випускається багатьма компаніями, що займаються виробництвом і "звичайних" косметичних засобів. Найбільш популярними брендами, продуктами яких користуються в своїй роботі визнані майстри в усьому світі, є "L'Oréal Professionnel", "Schwarzkopf Professional", "Matrix", "Kérastase" і деякі інші марки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Рівненщина: у "День ...
Наступна новина: Проект «Відповідальний ...

КОМЕНТАРІ