На Вінниччині відзначили 150-річницю з дня народження визначного суспільного та політичного діяча Михайла Грушевського (+фото)

На Вінниччині відзначили 150-річницю з дня народження визначного суспільного та політичного діяча Михайла Грушевського (+фото)

01.10.16 14:08 0 523
29 вересня, відзначили 150-річницю з дня народження Грушевського Михайла Сергійовича — українського історика, громадського та політичного діяча, голови Центральної Ради Української Народної Республіки.

Святкування розпочалися у с.Сестринівка, Козятинського району, де 10 років тому відкрили музей ім..Грушевського. Адже саме в цьому селі жили батько, мати та велика родина Михайла Грушевського.

В районному центрі відбулося урочисте покладання вінків та квітів до пам'ятника Михайлу Грушевському за участю обласного, міського та районного керівництва, представників підприємств, установ, організацій, громадськості.

Далі урочистості знову продовжилися на території с.Сестринівка. Вітаючи присутніх голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій відзначив важливість Михайла Грушевського - постаті такої величини, для України. «Ми маємо бути українцями, ми зобов'язані любити нашу землю, ми маємо поважати Україну, ми повинні підтверджувати свою ідентичність, як це робив Грушевський», - відзначив Валерій Коровій,- «Михайло Грушевський — це ціла епоха українського відродження. Він не лише дослідив історію нашої країни – він довів право України на державність» - відзначив у вітанні очільник області.

Цього дня голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник голови - директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк вручили грамоти та грошові відзнаки науковцям, працівникам музею ім.Гушевського та всім, хто пропагує і вшановує діяльність та спадщину вченого світового рівня.

Відповідні відзнаки вручили також від райдержадміністрації, районної ради, міської ради міста Козятин та народних депутатів України.

По завершенню урочистостей присутні оглянули експозиції представлені навчальними закладами міста.

















































































































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ