Підписано територіальну угоду між облдержадміністрацією,обласною Радою,обласним об’єднанням організацій роботодавців та Спільним представницьким органом профспілкових організацій Вінниччини на 2016-2020 роки (+фото)

Підписано територіальну угоду між облдержадміністрацією,обласною Радою,обласним об’єднанням організацій роботодавців та Спільним представницьким органом профспілкових організацій Вінниччини на 2016-2020 роки (+фото)

01.10.16 09:48 0 566
30 вересня у приміщенні обласної державної адміністрації відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради, участь у якій взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Зібрання було присвячене питанням подальшої взаємодії сторін соціального діалогу задля забезпечення продуктивної зайнятості, соціального захисту та належних умов праці жителів області.

«23 серпня поточного року була підписана тристороння угода між роботодавцями, Урядом та Федерацією профспілок України, - зазначив, відкриваючи роботу засідання, голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Насправді ми в пошуку нових інструментів взаємодії. І, в принципі, Вінницька область тут завжди була своєрідним локомотивом».

За словами керівника ОДА, життя ставить багато нових викликів, і в сучасних умовах є чимало проблемних питань, які стосуються кожного. Тож, з огляду на це, було підготовлено до підписання відповідну угоду. «Ця угода охоплює блок питань щодо розвитку і стимулювання виробництва, інвестиційної активності, створення нових робочих місць та питання соціального характеру: оплати та охорони праці, належних трудових умов», - відзначив Валерій Коровій.

В ході засідання учасники ради заслухали доповідь директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталі Заболотної щодо стану оплати праці в області. Так, на 1 вересня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах регіону становила 2,6 млн. гривень, що менше на 73 % до відповідного періоду минулого року. Водночас, 6 державних підприємств області, перебуваючи у процедурі банкрутства, допустили борги з оплати праці на суму більше 2 млн. гривень.

«Середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень – липень 2016 року зросла майже на 25 % до відповідного періоду минулого року і становила 3 955 гривень. На це 15 місце серед регіонів України», - повідомила Наталя Заболотна. Також вона поінформувала про заходи, що вживаються на Вінниччині з метою легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення.

Під час зустрічі учасники зібрання обговорили також проект нової Територіальної угоди. Зокрема, голова правління обласного об'єднання організацій роботодавців Петро Кузнєцов зупинився переважно на питаннях стимулювання виробничої діяльності в регіоні, а очільник Федерації профспілок області Микола Колесник торкнувся питань соціального характеру, підкресливши при тому: найголовніше завдання, визначене в Угоді, - консолідувати зусилля усіх сторін на рівні області, району, трудового колективу для забезпечення гідних умов життя своїх громадян.

Відтак, на завершення засідання, відбулося підписання територіальної угоди між облдержадміністрацією, обласною Радою, обласним об'єднанням організацій роботодавців та Спільним представницьким органом профспілкових організацій Вінниччини на 2016-2020 роки.































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ