Що таке котел опалення?

Що таке котел опалення?

03.10.16 19:33 0 1188

Слово «будинок» асоціюється у нас з затишком і теплом. Жоден будинок не може бути придатним для житла, якщо в ньому немає тепла. Котли опалення створюють автономну опалювальну систему для вашого будинку, вона не залежить від централізованого опалення або подачі гарячої води, і працює тільки тоді, коли вам це треба. До речі, придбати газові котли отоплення в Києві ви можете в компанії "Теплогаз": http://teplogaz.com.ua/.

Різновиди котлів опалення:

  • Газові навісні і підлогові;
  • Твердопаливні (піролізні, пелетні, на дровах);
  • Рідкопаливні;
  • Конденсаційні;
  • Електричні.

На сьогоднішній день найбільш затребуваними є газові котли для опалення будинку. Але далеко не у всіх населених пунктах нашої країни є можливість для того, щоб використовувати газові котли для приватного будинку, тому як газ в них просто не проведено. Тоді найкращим вибором є електричні або твердопаливні котли. Зрозуміти що краще, або найбільш підходить для вас, можна тільки порівнявши основні характеристики обраних котлів.

Електричні котли

Безумовно, вони дуже зручні і сучасні. Лінійка потужностей дозволяє вибрати найбільш підходящий для метражу вашого житла, від 4 до 30 кВт. Є і більш потужні, але вони призначені для опалення нежитлових приміщень, і бувають потужністю до 500 кВт. Вони не створюють шуму і кіптяви, і легко опалюють приміщення до 300 м2. Електричні котли не вимагають наявності димоходу або вентиляції, як опалювальні газові котли для дому. Зате у них нижча продуктивність, коефіцієнт корисної дії не перевищує 93-94 %, і для їх монтажу потрібна окрема проводка. Також врахуйте, що якщо потужність вашого котла перевищить 12 кВт, працювати він зможе тільки від трифазної мережі - 380 В.

Твердопаливні котли

Це «діти» звичайних печей, які раніше були в кожній українській хаті. Головна відмінність і зручність їх в тому, що вони можуть працювати без електрики і газу. Тобто можуть бути встановлені абсолютно в будь-якому будинку, дачі, приватному секторі, де б вони не знаходилися. Твердопаливні котли для опалення будинку займають впевнене місце на ринку опалювального обладнання України, так як всі ми знаємо, що не всі українські села і селища можуть похвалитися безперебійної подачею газу і електрики. Нинішні твердопаливні котли сучасні і практичні, мають автоматичне керування, і доставляють своїм власникам мінімум клопоту.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Кофейный аппарат. Лидер ...

КОМЕНТАРІ