На Тернопіллі в ОДА обговорили проблемні питання перевезень на залізничному транспорті

На Тернопіллі в ОДА обговорили проблемні питання перевезень на залізничному транспорті

04.10.16 09:59 0 514
Упродовж 2016 року в приміському сполученні на Тернопільщині було перевезено пільгових категорій громадян на суму 9,3 млн гривень.

Про це повідомили під час наради щодо врегулювання проблемних питань на залізничному транспорті.

«Станом на 1 жовтня на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, в Тернопільській області перебуває 270 867 осіб, які мають право на пільги, - повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вадим Боярський. - На даний час у сфері пасажирських перевезень спостерігається складна ситуація із перевезення пільгових категорій громадян, адже в Державному бюджеті України на 2016 рік не було передбачено коштів на відшкодування витрат пов'язаних із перевезенням пільгових категорій осіб в області. Для забезпечення стабільної роботи перевізників та недопущення соціальної напруги серед населення обласною державною адміністрацією надіслано лист до Кабінету Міністрів України з пропозицією ввести адресну виплату громадянам, які мають право на пільги по даних послугах, доходи яких не перевищують прожиткового мінімуму на 2016 рік».

Крім того, обласною адміністрацією було направлено листи головам РДА, Бережанської, Кременецької, Тернопільської та Чортківської міських рад, головам об`єднаних територіальних громад для передбачення коштів у місцевих бюджетах на надання пільг з послуг зв`язку інших передбачених законодавством пільг.

«Наразі у бюджетах Бережанської, Зборівської, Козівської, Тернопільської РДА, Кременецької та Чортківської міських рад, Байковецької об`єднаної територіальної громади передбачено кошти на відшкодування за проїзд у міському та приміському транспорті на суму 2759,9 тис. грн. Також вішкодовано Кременецькою та Чортківською міськими радами 384,8 тис. грн.», - зазначив Вадим Боярський.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак наголосив, що в результаті децентралізації зросли доходи у місцеві бюджети. Тому на місцях є можливість відшкодувати кошти за перевезення пільговиків.

«Влада області робить все, аби врегулювати це питання. Ми неодноразово зверталися до центральних органів влади з пропозиціями ввести адресну допомоги пільговикам. Наразі це ще не виконано», - констатував Іван Крисак.

За результатами наради вирішили направити листи РДА та органам місцевого самоврядування з пропозицією переглянути бюджети і виконати свої зобов`язання щодо відшкодування коштів за пільговий проїзд.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині бершадська ...
Наступна новина: Чернівці: У міській раді ...

КОМЕНТАРІ