На Тернопільщині побував Генеральний директор ДП „Український державний центр радіочастот”

На Тернопільщині побував Генеральний директор ДП „Український державний центр радіочастот”

04.10.16 09:11 0 606
В приміщенні Тернопільської філії Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення відбулася робоча зустріч представників управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації, Тернопільської філії Концерну радіозв'язку радіомовлення і телебачення, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Тернопільській області, Західної філії Державного підприємства Українського державного центру радіочастот, Тернопільської філії Національної телекомпанії України «Тернопільська регіональна дирекція» з Генеральним директором Державного підприємства „Український державний центр радіочастот” Володимиром Корцуном.

На обговорення були винесені проблемні питання та перспективи щодо подальшого розвитку цифрового ефірного телебачення та радіомовлення на території Тернопільської області.

Велику увагу на засіданні було приділено питанню забезпечення цифровим покриттям південної частини області. Також зазначалось, що необхідно будувати в м. Борщів вежу висотою 75 метрів та задіяти телевізійну вежу в м. Монастириська.

Обтяжливим у фінансовому плані перехід на цифрове мовлення буде також і для телекомпаній. Це спровокує у коротко- та середньостроковій перспективі суттєві зміни на вітчизняному медіаринку, посилить конкуренцію між телекомпаніями, що здатне відобразитись, у свою чергу, на кращій якості контенту, тобто наповненні ефіру.

Звернено увагу на те, що в наступному році ця проблема загостриться при переході із аналогового телебачення і радіомовлення на цифрове, і що дана проблема є загальнодержавною. Однією з причин надходження скарг від мешканців області – це невчасно проведена роз'яснювальна робота із громадянами на предмет зміни частоти та технічних можливостей прийому радіосигналу та переходу на цифрове телерадіомовлення.

Під час робочої зустрічі було досягнуто порозуміння між усіма сторонами та запропоновано спільно з представниками наради розробити ряд заходів, спрямованих на організацію цифрового телерадіомовлення на території області і створення відповідної інфраструктури для його функціонування в Заліщицькому, Борщівському та Чортківському районах. Також, провести роз'яснювальну роботу серед населення через ЗМІ щодо якості надання послуг радіомовлення на території області.

Цифрове телерадіомовлення має цілу низку переваг у порівнянні з аналоговим. Зокрема:

- якість зображення та звукового супроводження (в тому числі у важкодоступних місцевостях);

- багатопрограмність (в одному частотному телевізійному каналі буде можливою передача до 10 програм телебачення стандартної чіткості);

- додаткова кількість інтерактивних послуг, в залежності від потреб ринку та можливостей самих операторів (замовлення фільмів, відеопошта тощо);

- значна економія енергії;

- можливість корегування програмної політики для телеканалів, вимірювання частки аудиторії.

Ці особливості безпосередньо вплинуть також і на рекламний ринок. Разом із переходом на цифрове мовлення збільшиться не лише якість, але й кількість програм телевізійного, звукового та мультимедійного мовлення. Дані переваги будуть відчутні як у великих містах, так і у сільській місцевості, що, з огляду на важливість подолання фрагментованості вітчизняного інформаційного простору, є вкрай важливим.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ