Повідомлення про проведення громадського обговорення з питання щодо присвоєння Чернівецькій гімназії № 6 Чернівецької міської ради імені Олександра Доброго

Повідомлення про проведення громадського обговорення з питання щодо присвоєння Чернівецькій гімназії № 6 Чернівецької міської ради імені Олександра Доброго

04.10.16 08:05 0 602
Відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», «Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №989 від 24.10.2012 року та враховуючи пропозицію педагогічного, батьківського та учнівського колективів Чернівецької гімназії № 6 Чернівецької міської ради, міська рада пропонує мешканцям міста долучитися до громадського обговорення з питання присвоєння Чернівецькій гімназії № 6 імені Олександра Доброго. Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, у строк до 30 листопада 2016 року включно. Анонімні пропозиції (зауваження) не розглядаються. Пропозиції (зауваження) слід надсилати на електронну адресу Чернівецької міської ради document@rada.cv.ua або у письмовій формі на адресу: м. Чернівці, 58002 Центральна площа, 1.

Довідково:

Впродовж віків під впливом історичних подій Чернівці сформувалися як багатонаціональне та багатокультурне місто.

Перші писемні відомості про Чернівці сягають часів правління на нашій території молдавського воєводи Олександра І, названого уже по смерті Олександр Добрий (Alexandru cel Bun).

Підтвердженням цього є грамота, датована 08 жовтня 1408 року, копія якої зберігається в Чернівецькій міській раді.

За період свого правління Олександр Добрий провів адміністративну та фінансову реформи, удосконалив судочинство, зміцнив православ'я.

Воєвода Олександр І заклав правління на основі візантійського права. Чернівці отримали свій окремий статус управління, так як місто розташоване на торговому шляху Сучава – Львів.

Контролюючи торгові шляхи наладив економічне життя за допомогою мит, митниць. Надавав привілеї місцевим, львівським та трансільванським купцям, проводив міські ярмарки, що суттєво покращило економічний та соціальний стан городян.

Олександр Добрий блискуче вів дипломатичні зв'язки з сусідніми країнами, забезпечив таким чином мир, стабільність економічний та культурний прогрес Чернівців.

Відчуваючи дух співжиття і взаємоповаги представників різних національностей, дбав про розвиток церкви, школи та культури.

Благополучно вирішив питання автономії Православної церкви,відкривав школи при монастирях, заклав основи школи мініатюристики. У грамотах та в церковній літературі використовувалась слов'янська мова.

Це було найтриваліше правління, протягом якого в місті панували стабільність, мир і розвиток в усіх галузях.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ