Будинки з клеєного бруса: особливості,переваги,недоліки

Будинки з клеєного бруса: особливості,переваги,недоліки

04.10.16 12:23 0 1649

У заміському будівництві один з найбільш дорогих матеріалів - це клеєний дерев'яний брус. Але, в той же час, будинки з нього користуються величезною популярністю, оскільки відрізняються довговічністю, міцністю і хорошими естетичними якостями.

Не варто думати, що клеєний брус виготовляється з відбракованого дерев'яного матеріалу. Ці бруси виробляють з більш дрібних брусів, ніж цілісний масив. За якісними характеристиками клеєний брус не поступається масиву, а в деяких моментах навіть перевершує його. Більш детально про особливості будинків із клеєного брусу нам розповість співробітник компанії esg-moscow.ru, в якій можна замовити будинок з оциліндрованого бруса під ключ в Москві.

Специфіка будинків з клеєного бруса

Оскільки матеріал для виробництва клеєного бруса ретельно підбирається за розміром і висушується, то це явна гарантія того, що він не буде розтріскуватися. Клеєні бруси характеризуються високою захищеністю від гниття, не схильні до появи шкідників. При цьому загальний вигляд структури відрізняється високою естетичністю. Весь периметр поверхні виходить рівним, а значить, не потребує додаткових оздоблювальних робіт, що вигідно відрізняє будинку з клеєного бруса від інших своєю дешевизною. Гнуті деталі значно розширюють спектр застосування клеєного бруса для екстер'єрних рішень, наприклад, можна застосовувати арочні або дугові прикраси.

Процес будівництва з клеєного бруса відрізняється оперативністю, так як бруси рівні та ідеально укладаються один на одного, і при цьому будова практично не дає усадки і не матиме щілин. Будинки з клеєного бруса затишні і теплі, займають лідируючі позиції за показниками енергоефективності серед будинків, побудованих з інших матеріалів.

Переваги:

  • По-перше, будинки з клеєного бруса більш довговічні і міцніші, в порівнянні з будинками з натурального дерева. Такий ефект досягається, завдяки особливостям технології виготовлення. Волокна деревини розташовують в різних напрямках при з'єднанні для досягнення максимальної міцності, а також для того щоб уникнути деформації від перепадів температури і вологості;
  • По-друге, крім дерев'яного бруса, для його склеювання використовується клей, який також екологічний і безпечний, який, в свою чергу, виконує не тільки функцію склеювання, а й діє як антисептик;
  • По-третє, найкоротші терміни будівництва. Навіть за умови зведення фундаменту, оздоблювальних робіт і невеликої будівельної бригади з 6-ти людей, такий будинок можна звести не більше ніж за 2,5 місяці;
  • По-четверте, ці будинки мають відмінну теплопровідність, що значно знижує витрати на обігрів в холодний період року. Зазвичай в таких будинках утеплюють тільки дах і підлогу.

Недоліки:

  • Основний недолік таких будинків - це висока вартість. В цьому випадку не вийде заощадити, так як якісний клеєний брус не може коштувати дешево, а якщо є такі пропозиції, то, швидше за все в процесі виробництва не дотримана технологія. А якщо порушується технологічний процес, то про міцність будинку з клеєного бруса не варто і мріяти. Виробник може також економити на склеюючій суміші, і використовувати клей з додаванням фенолу, що відразу ж позначається на екологічних характеристиках будинку;
  • Також за будинками з клеєного бруса потрібно регулярний догляд. Кожної весни фасад будинку доведеться обробляти спеціальними просочувальними сумішами, для запобігання зміни кольору і посиленого старіння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Кращі освітяни ...
Наступна новина: Що таке предметна зйомка?

КОМЕНТАРІ