Що таке предметна зйомка?

Що таке предметна зйомка?

04.10.16 12:40 0 2217

Що таке предметна зйомка? Предметна зйомка є особливим видом мистецтва фотографії і полягає в створенні знімків предмета або групи предметів. Такий вид зйомки використовується найчастіше при створенні рекламних фото, поліграфічної продукції. Особливо активно цей прийом застосовується для випуску каталогів різних товарів. Призначення предметної зйомки - реклама або просто уявлення того чи іншого об'єкта, його найефектніших, привабливих сторін.

Для проведення предметної зйомки необхідно майстерність, професійні знання і досвід. Адже слід правильно вибрати фон для фотографування предметів і вигідний ракурс, правильно налаштувати камеру і поставити світло. Про всі ці моменти нам розповість співробітник київської фотостудії "Вегас": http://fotostudio-vegas.com.ua/.

Фон при предметній фотозйомці

Для того, щоб краще уявити переваги того чи іншого предмета, слід вибирати однотонний фон, найкраще світлий, білий. На такому тлі добре видно контури об'єкта зйомки. Але замовник може мати своє уявлення про естетику знімків і вибрати інший колір для фону. Обов'язково слід добре очистити об'єкт від найменшого пилу, його чітко буде видно на фото, такі кадри доведеться ретушувати.

Налаштування камери для предметної зйомки

Перш ніж приступити до предметної зйомки, слід добре розібратися з настройками фотоапаратури, так як такий вид зйомки повинен проводитися в ручному режимі. Природно, можна працювати і при автоматичних настройках, але в цьому випадку камера буде нав'язувати свої правила. При ручних налаштуваннях необхідно виставити слудуючі параметри:

  • Мінімальне значення діафрагми;
  • Максимальне значення розширення;
  • Мінімальне значення чутливості ISO 100;
  • Вимкнути спалах;
  • Налаштовати вручну (за допомогою білого аркуша) баланс білого;
  • Слід також виділити різкістю якийсь елемент всього предмета. В цьому випадку доведеться пограти з глибиною різкості.

Вибір ракурсу

Якщо проводяться знімки для каталогу товарів, або будь-яких інших журналів, слід дотримуватися одного і того ж ракурсу різних предметів. Тоді всі об'єкти зйомки будуть виконані цілісно, в одній концепції. Всі дрібні деталі повинні добре проглядатися, бути різко видно на знімку. Адже предметна зйомка - це не тільки найкращі сторони предмета, а й його детальне зображення. Так само не варто забувати про композиції під час зйомки.

Використання штатива

Штатив знімає навантаження з рук, з його допомогою предмет фотографується більш якісно. Також слід подбати про те, щоб фотокамера була розташована строго з урахуванням горизонтальності і вертикальності.

Вибір оптимальної відстані

Одне з правил предметної зйомки - не можна знімати на широкому куті (широкий кут - це найменша фокусна відстань), інакше виникає спотворення реального вигляду. Якщо фотоапарат характеризується трьох-чотирьох кратним зумом, відстань має становити максимально одну або дві третини зображення.

Контроль якості зйомки

Перед виконанням знімка за допомогою екрану можна проконтролювати якість зображення, максимально збільшивши масштаб. При цьому стануть видні всі недоліки, розмитості країв. Гістограма допоможе виявити кількість і якість тонів, якість експозиції. Вона більш ефективна для оцінки зображення, ніж просто картинка на екрані. Виконавши всі етапи підготовки, можна приступати до проведення предметної зйомки.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Команда клубу ...

КОМЕНТАРІ