На Вінниччині реалізується спільний із Світовим банком інвестиційний субпроект,спрямований на покращення медичної домоги хворим із серцево-судинною патологією (+фото)

На Вінниччині реалізується спільний із Світовим банком інвестиційний субпроект,спрямований на покращення медичної домоги хворим із серцево-судинною патологією (+фото)

05.10.16 11:11 0 566
3 жовтня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція щодо підсумків першого року впровадження спільного із Світовим банком інвестиційного субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров'я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією».

У заході взяли участь: головний лікар КЗ «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» Володимир Гладких, заступник керівника Групи управління субпроектом Володимир Федик, консультант з комунікативних технологій по регіональному субпроекту у Вінницькій області Анатолій Ткачук та начальник «Інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Вінницької області» Василь Железняк.

Учасники прес-конференції зосередили увагу на основних питаннях, які стосуються впровадження субпроекту на Вінниччині:

- скільки коштів Світового банку передбачено для впровадження Субпроекту на Вінниччині та яка частка співфінансування з місцевого бюджету;

- які заходи впроваджено щодо зведення нової будівлі Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.;

- які інновації перетворили Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинноїпатології на унікальне місце невідкладної та інтенсивної терапії;

- чому стентування коронарних артерій дозволяє подовжити життя 98% хворих;

Презентацію підсумків першого року впровадження субпроекту представив для

ЗМІ Володимир Федик.

Він, зокрема, зазначив, що на фінансування субпроекту з боку Світового банку на (2015-2020 рр.) будуть залучені кошти у сумі 32 850 400 $ США;

Співфінансування з місцевого бюджету (2015-2020 рр.) складає 10 % - 3 756 350 $ США;

Від початку впровадження субпроекту із місцевого бюджету виділено 1 289 618,12 $ США. Більшу частину цих коштів витрачено на оплату проектних робіт.

Із роботою Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на сучасному етапі ознайомив учасників прес - конференції керівник закладу – Володимир Гладких.

За його словами, Вінницький кардіоцентр займає третю позицію серед 43-х профільних центрів та четверту серед усіх регіонів України за кількістю хірургічних втручань.

«Ми працюємо у цілодобовому режимі 7 днів на тиждень і приймаємо як планових, так і ургентних хворих як з м. Вінниці, так і з усіх районів області. Всі ургентні операції зі стентування проводяться для пацієнтів безкоштовно»,- зазначив Володимир Гладких.

Довідка:

19 березня 2015 року між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) підписано Угоду про позику, згідно з якою Міністерство охорони здоров'я та 8 областей розпочали реалізацію першого в Україні та Східній Європі спільного з МБРР проекту у галузі охорони здоров'я — «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» Проект фінансується за рахунок позики банку а сумі 214.7 мли дол. США і часто за рахунок коштів місцевих бюджетів областей-учасників проекту.

Проект складається а з трьох компонентів: удосконалення надання послуг на місцевому рівні; зміцнення урядування МОЗ у галузі охорони здоров'я; підтримка впровадження. моніторинг і оцінювання Проекту.

Вінниччина входить до восьми областей-учасників, відповідно їй відведено 5 років на реалізацію субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров'я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією» - 2015 -2020 рр.

Метою субпроекту с скорочення смертності, спричиненої гострими станами серцево-судинних захворювань (серцевих нападів та ішемічної хвороби) шляхом підвищення ефективності меддопомоги вторинного рівня

МЕДИЧНА СТАТИСТИКА:

• майже 30% мешканців області мають хвороби органів кровообігу;

• у структурі смертності від серцево-судинної патології на першому місці — ішемічна хвороба серця (понад 15 тис осіб щороку), на другому — гострий інфаркт міокарда (230-250 осіб);

• протягом останніх двох років зареєстровано більше 2600 випадків гіпертонічної хвороби та 800 випадків стенокардії (на 10 тис. населення);

• стрімко зростає показник інвалідності дорослого населення від серцево-судинної патології.

Презентація.ppt











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині не ...
Наступна новина: Как покрасить стекло?

КОМЕНТАРІ