За дев’ять місяців 2016 року до органів прокуратури Вінниччини надійшло 117 інформаційних запитів

За дев’ять місяців 2016 року до органів прокуратури Вінниччини надійшло 117 інформаційних запитів

05.10.16 11:27 0 565
Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання достовірної, точної та повної інформації на запити.

Так, до органів прокуратури області впродовж 9 місяців 2016 року надійшло 117 інформаційних запитів, з яких розглянуто 102, надіслано належним розпорядникам - 15. Прокуратурами місцевого рівня розглянуто 23 запити.

За результатами розгляду 52 запитів надано інформацію (апаратом прокуратури області - 40, місцевими прокурорами – 12), роз’яснено вимоги законодавства в результаті розгляду 45 інформаційних запитів. Роз’яснення надавалися переважно у зв’язку з тим, що громадяни надсилали запити, у т.ч. електронною поштою, які за змістом є зверненнями та відповідно підлягали вирішенню в порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян».

Лише у 5 випадках у наданні інформації відмовлено, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом.

Найчастіше запитувалася інформація з кадрових питань - 38, 14 - з питань досудового розслідування, 6 - з питань організаційно - розпорядчої діяльності, 3 - щодо представництва інтересів громадян та держави в суді. З інших питань розглянуто 41 запит.

До апарату прокуратури області найбільше запитів надійшло від громадян – 46, від представників засобів масової інформації – 33, від громадських організацій – 8.

Значна кількість запитів надійшла до прокуратури області електронною поштою – 43 та поштовим зв’язком – 35, на особистому прийомі подано 10 запитів, по телефону - 1. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Основними завданнями діяльності органів прокуратури області на цьому напрямі і надалі залишається забезпечення систематичного та оперативного оприлюднення інформації, що знаходиться у володінні органів прокуратури, у строки та порядку, встановленому законодавством та надання у визначеному порядку та строки інформації за запитами.

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень і запитів прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как покрасить стекло?
Наступна новина: Атріум Закарпатської ОДА ...

КОМЕНТАРІ