В Луцьку фольклорний гурт "Чачка" побував на фестивалі "Інтеркультурні дні у Дрездені"

В Луцьку фольклорний гурт "Чачка" побував на фестивалі "Інтеркультурні дні у Дрездені"

05.10.16 16:57 0 602
На запрошення Активу культури та української громади м. Дрезден (Німеччина) фольклорний гурт “Чачка” побував на фестивалі "Інтеркультурні дні у Дрездені", який зібрав чималу кількість представників багатьох національностей та культур, що населяють місто. Презентуючи народне мистецтво Волинського краю та демонструючи високий рівень виконавської майстерності, колектив отримав високу оцінку від організаторів фестивалю та його учасників. Впродовж дійства відбувалися різноманітні майстер-класи, презентації національних культур.

Гурт "Чачка" об'єднав усіх учасників заходу. Разом співали українських пісень, вивчали обряди, традиційні ігри, народні танці, виготовляли обереги із сіна.

Окрім представлення культурних традицій різних національностей, фестиваль виконував і гуманістичну місію. Його мета - покращення взаєморозуміння між народами, об"єднання усіх в бажанні жити і творити в мирі і злагоді.

Зворушливою була зустріч у Центрі перебування вимушено переселених осіб, які мігрували з країн, де відбуваються військові конфлікти. Учасників зустрічі частували волинським хлібом, а ті, в свою чергу, проводячи паралель з подіями на Сході України, бажали українцям миру і гідного майбутнього.

Під час фестивалю з активом Дрездена та українською спільнотою обговорювали також можливість реалізації спільних проектів, націлених на допомогу учасникам АТО в Україні та їх родин.

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі пенсіонери ...
Наступна новина: На Вінниччині тривають ...

КОМЕНТАРІ