У бібліотеці імені Добрянського чернівчани спілкувалися про історію назв вулиць та їхніх цікавих жителів

У бібліотеці імені Добрянського чернівчани спілкувалися про історію назв вулиць та їхніх цікавих жителів

05.10.16 15:03 0 561
Третє зібрання клубу «Бібліотека і місто» відбулося у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського з нагоди Дня міста. Його провела засновниця – директор книгозбірні Леся Щербанюк.

У таких заходах на перше місце виходять люди та їхні розповіді, які творять історію рідного міста. Цього разу мова йшла про забудову румунського періоду на двох вулицях – Василя Сімовича та Університетській. Говорили про вдале конструкторське рішення планувань будинків, архітектуру румунської доби, важливість участі кожного мешканця у житті будинку та міста загалом.

Леся Ілярівна коротко розповіла присутнім про історію назв та цікавих жителів цих вулиць. Своїми спогадами про проживання у одному із будинків по вулиці Університетській та ексклюзивними відомостями про свого відомого батька поділився Володимир Пулинець. Вулицю Василя Сімовича та будинок №5 представила чернівчанка Інна Мікулеску. А добре знана у місті інженер-конструктор модного одягу Олена Боднар поділилася цікавинками і неповторними деталями проживання на вулиці Університетській.

За сприянням Чернівецької міської ради наша бібліотека забезпечена мультимедійним обладнанням, завдяки якому всі учасники заходу мали змогу побачити вулички, які презентувалися, в реальному часі і з уважністю розглянути фото певних частин будинків чи квартир та їхні особливості.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ