У Чернігові виконується програма ремонтів міждворових проїздів

У Чернігові виконується програма ремонтів міждворових проїздів

05.10.16 12:43 0 516
У Чернігові вперше за багато років системно взялися за ремонти міждворових проїздів. Депутатами міської ради була ухвалена відповідна програма і на її виконання цього року виділено понад 5 млн грн. Досі у дворах старих будинків Чернігова асфальтове покриття ремонтувалося здебільшого ямково.

Цієї суботи, 1 жовтня, Чернігівський міський голова відвідав та перевірив ті місця, де капітальні ремонти міждворових проїздів закінчені або тривають. Зокрема, це двори по вул. Толстого між будинками 98 і 96, по проспекту Миру, 12 та на вул. Рокосовського, 29 (ремонтується також дорога повз школу №7).

Розмовляючи там з мешканцями та коментуючи побачене журналістам, він відзначив швидкість і акуратність виконання робіт підрядниками, якими на цих трьох об'єктах виступили два приватні підприємці нашого міста.

— Владислав Атрошенко: — - На програму облаштування міждворових проїздів Чернігів чекав, мабуть, вже не один рік і не один десяток років. робляться перші кроки по втіленню в життя цих мрій наших громадян. Я особисто проїхав і подивився той обсяг робіт, який був зроблений. В мене зараз нема даних технічного контролю – це треба дивитися дотримання всіх нормативів по товщині шару асфальтового покриття і т. д. Але візуально зроблено досить якісно. Очевидно, що тут не буде їздити важка техніка, тому це покриття, якщо його не пошкоджувати навмисно, має добре служити не один десяток років.

За якість робіт кожен з підрядників, що їх виконували, особисто поручився, зобов'язавшись виправляти недоліки в разі їх виявлення. Юридично гарантійний термін після капітального ремонту асфальтного покриття - 5 років.

Капітальні ремонти міждворових проїздів передбачають не тільки новий асфальт, а й бордюрне облаштування та при потребі – водовідведення.

Обов'язок визначати адреси міждворових проїздів, де капітальний ремонт найбільш необхідний, покладений на ЖЕКи та Управління ЖКГ (для дворів ОЖБК). Вони ж виступають замовниками робіт і контролюють їх якість.

На в чернігівських дворах і між ними загальна потреба в ремонті асфальту дуже велика – подекуди ці проїзди не ремонтувалися від часу зведення будинків 50 і більше років тому, а тепер через його нерівності псуються і особистий транспорт, і автомобілі «швидкої допомоги» та інших спеціальних служб.

З огляду на це, у проекті бюджету на наступний рік депутати планують передбачити на виконання програми капітальних ремонтів міждворових проїздів набагато більше коштів, ніж цьогоріч.

Протягом жовтня, поки триває формування бюджету на наступний рік, кожен чернігівець може посприяти тому, аби до цієї програми на наступний рік потрапили ті міждворові проїзди міста, які потребують капітального ремонту найбільше. Для цього треба звернутися з пропозиціями до Управління ЖКГ.

Довідково:

Адреси капітального ремонту міждворових і міжквартальних проїздів у 2016 році

Вул. Толстого, 94-96:

Проспект Миру, 12:

Вул. Рокосовського, 29:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі завершено ...
Наступна новина: В Луцьку 26 жовтня ...

КОМЕНТАРІ