КП «Чернігівводоканал» бореться з розкраданням майна підприємства

КП «Чернігівводоканал» бореться з розкраданням майна підприємства

05.10.16 19:47 0 796
Зміна керівництва одного з найпотужніших комунальних підприємств міста – КП «Чернігівводоканал», суттєво відзначилась на вимогах до трудової дисципліні працівників. Якщо раніше на «халтурки» з застосуванням техніки КП, або використання «зекономленого» пального в особистих цілях, фактично закривали очі, то тепер питання боротьби з цими ганебними явищами вийшло на перший план. Справа в тому, що такий, начебто дріб'язок, за рік витікав у мільйонні збитки та лягав на тарифи за надані підприємством послуги.

Кажуть, що раніше керівний склад КП не гребував використовувати пальне підприємства для заправки власної техніки, тому і вказувати водіям на недопустимість порушень було, начебто, не етично. Співробітники зливали «зекономлене» пальне у баки приватних автомобілів, виконували роботи на об'єктах, отримуючи за це готівку. І це було нормою. Але після кадрових змін колектив КП «Чернігівводоканал» було попереджено про те, що з нецільовим використанням комунальної власності ніхто миритися не буде. Люди зрозуміли нові вимоги і це дало певні результати. Не дивлячись на те, що обсяг робіт у порівнянні з попередніми роками не зменшився, в червні 2016 року споживання пального скоротилося на 6000 л, у липні – на 8000 л і навіть у серпні, при використанні на підрядні роботи понад 3000 л пального, економія перевищила 2000 л.

Але неможливо відслідкувати, хто і як виконує свої обов'язки. Користуючись тим, що, мовляв, «не помітять», дехто з працівників підприємства продовжив своє «заробітчанство». Про факт зливу пального в приватні автомобілі під час заправки техніки підприємства 16.09.2016 керівництву КП «Чернігівводоканал» повідомили мешканці Чернігова, які були присутні на АЗС за адресою: Козацька, 41.

– Спочатку я не зрозумів, чого це водій спеціалізованого автомобіля КП «Чернігівводоканал» передає пістолет для заправки водію приватного мікроавтобусу, який під'їхав з порушенням правил руху на заправці, під суміжну колонку. Але потім все стало на свої місця: я побачив, що пальне підприємства тече в приватні баки. Буквально через декілька хвилин ситуація на цій же колонці повторилася з іншим автомобілем КП «Чернігівводоканал». На цей раз вантажівка не доїхала до заправки і пропустила поперед себе приватний мікроавтобус, який почав заливати пальне у ємності через відкриті задні двері, – розповів про скандальну ситуацію на АЗС мешканець Чернігова і в підтвердження своїх слів він надав фото, зроблене на мобільний телефон.

Після повідомлення про злив пального під час заправки службових автомобілів, наказом по КП «Чернігівводоканал» була сформована комісія, метою роботи якої було встановлення кола посадових осіб, причасних до виявленого факту та проведення перевірки щодо наданої інформації.

В результаті службового розслідування комісія встановила, що два водії підприємства 16 вересня отримали на КП «Чернігівводоканал» талони на дизельне пальне номіналом 40 та 50 л для заправки службових автомобілів. Але замість належного виконання своїх посадових обов'язків вони передали пальне стороннім особам. Комісією було отримане відео з камер відеоспостереження, розташованих на АЗС за адресою: вул. Козацька,41.

https://youtu.be/yYplw3gIbdI

Всі факти, викладені мешканцем Чернігова, підтвердилися. На відео видно, що передача пального відбувається по чітко відпрацьованим схемам, що наштовхує на припущення про те, що пальне таким чином зливалося систематично. Сума збитків, наданих водіями 16.09.2016, перевищила 1600 грн. Комісія запропонувала притягнути водіїв до дисциплінарної відповідальності, оголосивши догану. А також шляхом утримання з заробітної плати відшкодувати підприємству вартість вкрадених матеріальних цінностей.

26.09.2016 року на КП «Чернігівводоканал» було оприлюднено наказ про притягнення до відповідальності працівників автотранспортного цеху. А 30 вересня 2016 року два водії, по відношенню до яких проводилося службове розслідування, після відшкодування збитків підприємству, були звільнені.

Чи стане цей ганебний випадок уроком для інших співробітників КП «Чернігівводоканал» – покаже час. Але керівництво підприємства переконане, що в колективі з розумінням ставляться до ситуації, що склалася і дають належну оцінку фактам розкрадання комунальної власності.

За матеріалами інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: КП ...

КОМЕНТАРІ